Níže si přečtěte, jak připravit polévku z kuřecího masa a nudlí, která vás v chladném období zahřeje.
Polévka s kuřecím masem a nudlemi je považována za jedno z nejchutnějších jídel. A recept na tuto polévku je nesmírně jednoduchý – kromě vody k její přípravě potřebujete pouze 5 hlavních surovin. O tom, jak připravit polévku s kuřecím masem a nudlemi, která vás v chladném období zahřeje, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na Daily Express.
Recept na kuřecí polévku s nudlemi
Složení: 1:
- kuřecí stehna (s kostí a kůží) – 4 kusy.
- žlutá cibule – 1 ks.
- zázvor – 5-7 cm
- zelený hrášek (čerstvý nebo mražený) – 75 g
- nudle – 225 g
- sůl – podle chuti
- chilli nebo paprika – podle chuti
- čerstvé bylinky – podle chuti
Příprava:
- Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli na několik velkých kusů. Omyjte nebo oloupejte zázvor a lehce ho rozdrťte hřbetem nože. Zázvor můžete také nakrájet na několik velkých kusů.
- Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce a podle chuti je osolte. Poté kuře zalijte asi 1,4 litru vody a tekutinu přiveďte k varu. Zatímco se vývar vaří, čas od času z povrchu tekutiny sbírejte pěnu, aby polévka zůstala čirá.
- Do hrnce přidejte cibuli, zázvor a případně ještě trochu soli. Ingredience promíchejte, snižte teplotu a pokrm vařte 35-45 minut. Po uplynutí času přendejte kuřecí stehna do mísy.
- Počkejte, až maso mírně vychladne, pak ho oddělte od kosti a naklepejte. Z polévky také odstraňte všechny kousky zázvoru a cibule a vyhoďte je. A vývar by se měl dále vařit na mírném ohni.
- Současně je třeba připravit nudle. Vložte je do samostatného hrnce s vroucí vodou a uvařte je podle návodu na obalu. Poté z uvařených nudlí slijte tekutinu.
- Vraťte kuře do polévky, přidejte hrášek a přiveďte polévku k varu. Pokrm vařte 5 minut, aby vývar získal chuť a světlou barvu hrášku.
- Při podávání vložte nudle do mísy a zalijte je velkým množstvím kuřecího a hráškového vývaru. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami a podle potřeby dochuťte chilli papričkou nebo sezamovým olejem.