Čokoládové muffiny, které si nemůžete nezamilovat: jednoduchý sladký recept

Jemné, voňavé a s bohatou čokoládovou chutí jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost.

Čokoládové muffiny jsou klasikou, která je vždy oblíbená. Jsou jemné, voňavé a plné bohaté čokoládové chuti a představují dokonalý dezert pro každou příležitost. Jak připravit čokoládové muffiny, radí RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Mil Alexx. Recepty a vaření“.

Recept na čokoládové muffiny

Složení: 1:

  • mouka – 160 g
  • vejce – 1 ks.
  • mléko – 135 ml
  • máslo – 90 g
  • kakao – 30 g
  • cukr – 90 g
  • kvásek – 8 g
  • hořká čokoláda – 75 g

Příprava:

  1. Příprava čokoládových muffinů je velmi jednoduchá. Do hluboké mísy na těsto rozklepněte vejce a přidejte cukr. Přísady promíchejte metličkou, dokud nebudou co nejvíce homogenní.
  2. Rozpusťte máslo, dokud není tekuté; nemělo by být horké. Máslo vlijte do vajec a cukru a přidejte mléko.
  3. Ingredience opět důkladně promícháme do hladka. Poté do vaječné směsi prosejeme kakao, a to pomocí sítka, aby nevznikly hrudky.
  4. Poté do směsi v několika fázích prosejte mouku a prášek do pečiva. Suché přísady můžete také nejprve prosát do jiné mísy a pak je postupně přidávat do vaječné směsi.
  5. Aby byly čokoládové muffiny ještě lepší, můžete do těsta přidat termostabilní hořkou čokoládu. Částečky čokolády se pak po upečení nerozpustí.
  6. Těsto rozetřete do forem na muffiny a naplňte je asi z 80 %, protože těsto při pečení stoupá. Předehřejte troubu na 180 stupňů a muffiny pečte asi 20-25 minut.
  7. Chcete-li zjistit, zda jsou čokoládové muffiny hotové, musíte je propíchnout párátkem. Pokud vyjde čistý, jsou muffiny hotové. Muffiny můžete také ozdobit rozpuštěnou čokoládou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: