Jemné, voňavé a s bohatou čokoládovou chutí jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost.
Čokoládové muffiny jsou klasikou, která je vždy oblíbená. Jsou jemné, voňavé a plné bohaté čokoládové chuti a představují dokonalý dezert pro každou příležitost. Jak připravit čokoládové muffiny, radí RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Mil Alexx. Recepty a vaření“.
Recept na čokoládové muffiny
Složení: 1:
- mouka – 160 g
- vejce – 1 ks.
- mléko – 135 ml
- máslo – 90 g
- kakao – 30 g
- cukr – 90 g
- kvásek – 8 g
- hořká čokoláda – 75 g
Příprava:
- Příprava čokoládových muffinů je velmi jednoduchá. Do hluboké mísy na těsto rozklepněte vejce a přidejte cukr. Přísady promíchejte metličkou, dokud nebudou co nejvíce homogenní.
- Rozpusťte máslo, dokud není tekuté; nemělo by být horké. Máslo vlijte do vajec a cukru a přidejte mléko.
- Ingredience opět důkladně promícháme do hladka. Poté do vaječné směsi prosejeme kakao, a to pomocí sítka, aby nevznikly hrudky.
- Poté do směsi v několika fázích prosejte mouku a prášek do pečiva. Suché přísady můžete také nejprve prosát do jiné mísy a pak je postupně přidávat do vaječné směsi.
- Aby byly čokoládové muffiny ještě lepší, můžete do těsta přidat termostabilní hořkou čokoládu. Částečky čokolády se pak po upečení nerozpustí.
- Těsto rozetřete do forem na muffiny a naplňte je asi z 80 %, protože těsto při pečení stoupá. Předehřejte troubu na 180 stupňů a muffiny pečte asi 20-25 minut.
- Chcete-li zjistit, zda jsou čokoládové muffiny hotové, musíte je propíchnout párátkem. Pokud vyjde čistý, jsou muffiny hotové. Muffiny můžete také ozdobit rozpuštěnou čokoládou.