Autorka tohoto receptu jej nazvala taco slaw – jako ideální salát k náplni taco.
Z obyčejného bílého zelí lze připravit jednoduchý a velmi chutný salát, který lze použít jako náplň do tacos a shawarmy. A stačí ho podávat jako lehkou přílohu k masu nebo drůbeži. Recept byl sdílen na webových stránkách Recipe Tin Eats.
Jedná se o běžný zelný salát, ale lehčí, protože zálivka je většinou ze zakysané smetany, nikoli z majonézy, a má krásnou limetkovou příchuť, která jí dodává svěžest.
Tento salát se výborně hodí ke kuřecímu masu, rybím prstům, ale i k vepřovému masu nebo hovězím steakům.
Zelný salát
Složení:
- bílé zelí (můžete použít mladé zelí) – asi 1/4 kapusty;
- nadrobno nakrájená zelená cibule;
- jemně nasekaný koriandr;
- 1/2 lžičky kuchyňské soli.
Salátová zálivka:
- 1/2 šálku zakysané smetany (lze nahradit jogurtem);
- 2 lžíce majonézy nebo 1 lžíce olivového oleje;
- 2 lžičky limetkové kůry;
- 1 lžíce limetkové šťávy.
Příprava:
- Smíchejte ingredience na dresink ve velké míse.
- Zelí nakrouhejte velmi najemno a rukama ho potřete solí.
- Nechte zelí alespoň 1 hodinu odležet, dokud není měkké. Přidejte zálivku a znovu promíchejte.
Tento salát vydrží v chladničce 3 dny, i když zálivka bude trochu tučnější, protože si vezme ze zelí více vody.