Jednoduchý a chutný zelný salát: vhodný na sendviče i jako příloha.

Autorka tohoto receptu jej nazvala taco slaw – jako ideální salát k náplni taco.

Z obyčejného bílého zelí lze připravit jednoduchý a velmi chutný salát, který lze použít jako náplň do tacos a shawarmy. A stačí ho podávat jako lehkou přílohu k masu nebo drůbeži. Recept byl sdílen na webových stránkách Recipe Tin Eats.

Jedná se o běžný zelný salát, ale lehčí, protože zálivka je většinou ze zakysané smetany, nikoli z majonézy, a má krásnou limetkovou příchuť, která jí dodává svěžest.

Tento salát se výborně hodí ke kuřecímu masu, rybím prstům, ale i k vepřovému masu nebo hovězím steakům.

Zelný salát

Složení:

  • bílé zelí (můžete použít mladé zelí) – asi 1/4 kapusty;
  • nadrobno nakrájená zelená cibule;
  • jemně nasekaný koriandr;
  • 1/2 lžičky kuchyňské soli.

Salátová zálivka:

  • 1/2 šálku zakysané smetany (lze nahradit jogurtem);
  • 2 lžíce majonézy nebo 1 lžíce olivového oleje;
  • 2 lžičky limetkové kůry;
  • 1 lžíce limetkové šťávy.

Příprava:

  1. Smíchejte ingredience na dresink ve velké míse.
  2. Zelí nakrouhejte velmi najemno a rukama ho potřete solí.
  3. Nechte zelí alespoň 1 hodinu odležet, dokud není měkké. Přidejte zálivku a znovu promíchejte.

Tento salát vydrží v chladničce 3 dny, i když zálivka bude trochu tučnější, protože si vezme ze zelí více vody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: