K přípravě této svačinky můžete použít jakýkoli sýr, například suluguni.
Vydatná svačina z pita chleba a kuřecího masa je jídlo, které zažene hlad a zasytí na několik hodin. Můžete si ji vzít s sebou do školy nebo do práce a také ji připravit pro příchod hostů, protože nezabere mnoho času. O svůj recept se podělila kuchařská blogerka Natalia Zhuk.
Křupavý lavaš
Složení:
- kuřecí řízek – 500 gr;
- koření na kuře – 1 lžička;
- sůl – 0,5-1 lžička;
- rostlinný olej na smažení;
- pepř;
- rajče – 0,5 ks
- petržel; sýr – 150 g;
- neslazené kukuřičné lupínky – 150 g;
- vejce – 1-2 ks.
Způsob vaření:
- Kuřecí řízky nakrájejte na malé kousky, přidejte kuřecí koření a sůl podle chuti, dobře promíchejte.
- Do pánve nalijte rostlinný olej, rozehřejte ho a vložte maso. Smažte na středním plameni.
- Zatímco se maso smaží, oloupejte papriky a přidejte je k masu, smažte ještě několik minut.
- Uvařené maso vložte do mísy a nechte ho trochu vychladnout. Poté přidejte 1/2 rajčete a nadrobno nasekané bylinky. Nastrouhejte sýr (jakýkoli, podle chuti) a nasypte ho do mísy. Vše dobře promíchejte.
- Dřevěným válečkem rozmělněte kukuřičné lupínky.
- Náplň položte na kulatý plát lavaše a zabalte. Namočte nejprve do rozšlehaného vejce a poté do kukuřičných lupínků a položte na plech vyložený pergamenem. Povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut.