Dezert může být nejen chutný, ale jsem užitečný, a to i bez poškození postavy.
Jak péct jablka v mikrovlnné troubě / Koláž My, foto: screenshot z videa
Co se dozvíte:
- Jak vařit jablka v mikrovlnné troubě
- Jaké jsou výhody pečených jablek
Když chcete něco chutného a sladkého, a aby to bylo rychle uvařené, a také neměl další kalorie – jablka vařené v mikrovlnné troubě přijde na pomoc.
Na kanálu YouTube „U babičky“ se mluví o tom, jak nejlépe péct jablka v mikrovlnné troubě. Na začátek je třeba vzít několik jablek, dobře je umýt, potřít. Již omytá a osušená jablka vložte do celofánového sáčku, zavažte. Vložte je do mikrovlnné trouby, zapněte ji na 5 minut. Lahodná pečená jablka jsou hotová!
Na kanálu „Kuhar Valerka“ nabízejí další recept na pečená jablka v mikrovlnné troubě. Pro tento recept je třeba vzít dvě jablka, odříznout jim vršky a oloupat střed.
Do nasekaných ořechů nasypte med a důkladně promíchejte. Pro chuť přidejte skořici a znovu promíchejte. Vzniklou směsí naplňte jablka a přiklopte je vršky.
Jak správně skladovat sušená jablka infografika / My
Jablka vložte do skleněné mísy a přidejte do ní trochu vody. Vložte je na 5 minut do mikrovlnné trouby. Upečená jablka posypeme moučkovým cukrem a podle potřeby ozdobíme dalším ovocem. několik tajemství při přípravě pečených jablek.
Několik tajemství při přípravě pečených jablek
Doba přípravy
Pokud bylo jablko skladováno v místnosti (má pokojovou teplotu), upeče se rychleji než jablko, které bylo právě vyndáno z lednice. Větší, mírně zelené plody se budou péct déle než menší a zralejší. Pokud tedy pečete několik jablek najednou, měli byste vybírat jablka přibližně stejně velká a těžká, aby se mohla péct rovnoměrně.
Jak zkontrolovat, zda jsou jablka hotová
Uvaření jablek můžete zkontrolovat pomocí párátka. Pokud snadno projde slupkou, je dezert již uvařený. Pokud je třeba jablka očistit (například pro dětskou výživu), přidejte k době vaření ještě 1-2 minuty.
Proč jsou pečená jablka prospěšná
Pečená jablka si zachovávají všechny vitamíny a minerály, které jsou obsaženy v čerstvém ovoci. Jedná se o vitaminy skupiny A, B, C, E, H, PP, železo, draslík, vápník, hořčík, fosfor, měď, nikl a další.
Můžeme říci, že pečená jablka jsou ještě zdravější než čerstvá:
- zlepšují stav trávicího traktu, mohou je konzumovat lidé, kteří mají dysbakteriózu; měla by se konzumovat při zánětu žlučníku;
- pečená jablka normalizují funkci ledvin a jater;
- snižuje výskyt infarktu a mrtvice;
- tělo se očišťuje od toxinů a škodlivin;
- pektin, který vzniká při pečení, odstraňuje z těla přebytečný cholesterol;
- pečené ovoce pomáhá obnovovat složení krve a lymfy;
- posiluje imunitní systém.
Pečená jablka jsou navíc měkčí než čerstvá, což umožňuje konzumaci tohoto produktu lidem se zubními problémy a lidem se žaludečními vředy. Pečená jablka se navíc vyplatí jíst, když se snažíte shodit nadváhu.
Podívejte se na video, jak správně péct jablka v mikrovlnné troubě:
O kanálu YouTube šéfkuchaře Valerky
Kanál byl vytvořen v roce 2020. Autorem je dvanáctiletý chlapec Valera, který vytváří zajímavá videa o tom, jak může dítě pomáhat dospělým v kuchyni, a také představuje zakarpatská jídla.
O youtubovém kanálu „U babičky“
Kanál byl vytvořen v roce 2021. Má téměř 1, 5 tisíc předplatitelů. Babička sdílí jednoduché recepty ze svého života.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.