Pro chutnou bramborovou kaši se brambory nesmí vařit, říká šéfkuchař.
Krémová a vzdušná bramborová kaše je oblíbená u mnoha lidí, ale ne každému se ji podaří správně připravit. Podle šéfkuchaře z restaurace Fallow existuje jednoduchý způsob, jak tento pokrm dokonale připravit, píše Express.
Šéfkuchař poznamenal, že v žádném případě nemůže brambory během vaření vařit, a tak brambory na kaši peče originálním způsobem. Udělá to tak, že na plech nejprve nasype hodně hrubé soli a do této soli pak vloží omyté brambory i se slupkou.
Brambory se pečou v troubě při teplotě 160-180 stupňů, dokud úplně nezměknou. Poté se sůl seškrábne a hlízy se rozkrojí na polovinu.
Nyní se půlky brambor propasírují přes síto. Ručně se přidrží za slupku a přitlačí se k sítku. Tímto způsobem skončí dužina v talíři a slupka zůstane v ruce.
Kuchař pak do brambor postupně přidává horké máslo a mléko, dokud kaše nemá požadovanou konzistenci.
Kuchař vysvětlil, proč brambory vaří v soli v troubě, a ne tradičně ve vodě. Sůl podle něj funguje jako izolant, který pomáhá brambory rovnoměrně propéct.