Univerzální recept na přípravu hub.
Nakládané houby – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Nabízíme vám přípravu nakládaných hub rychlým způsobem, zaneprázdněné hostitelky budou určitě nadšené. Na přání můžete přidat libovolné koření, ale pozor na poměry.
Mimochodem, nejlepší je nechat houby marinovat přes noc, uvádí My s odkazem na valya__saenko.
Nejrychlejší recept: lahodné kotlety v křupavém obalu bez smažení.
Rychle marinované houby – recept
Suroviny: 1:
- Houby – 400 g;
- Voda – 50 g;
- Rostlinný olej – 50 g;
- Sůl – o něco více než 1 lžička;
- Cukr – 1 lžička;
- Ocet 6-9% – 2 polévkové lžíce. l;
- Vavřínový list – 2 ks;
- Kuličky pepře – 10 ks;
- Česnek – 3 stroužky.
Houby je třeba očistit. Můžete to udělat pomocí mouky: nasypte k houbám 1-2 lžíce mouky, dobře protřepejte, opláchněte a máte hotovo.
Pokud máte velké houby, je lepší je rozkrojit na polovinu.
Na marinádu smíchejte v hrnci vodu, olej, sůl, ocet, česnek a koření.
Do marinády přidejte houby, postavte na oheň a 10 minut povařte.
Po vychladnutí přendejte houby do sklenice, přikryjte je víčkem a dejte do lednice.
Můžete podávat s nakrájenou cibulí a bylinkami. Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit marinované houby:
Kdo je valya__saenko?
valya__saenko je šéfkuchařka, populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty znamenitých jídel. Valya__saenko odebírá více než 60 tisíc uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.