Ideální přílohou ke karbanátkům bude bramborová kaše. Můžete k nim však připravit i jakoukoli jinou přílohu.
Bramborová kaše s kuřecími karbanátky ve smetanové omáčce je to nejlepší, co můžete připravit. Šťavnaté maso v aromatické omáčce snadno připravíte, pokud použijete recept foodblogerky Natalie Zhuk. Potěšte svou rodinu chutným a vydatným pokrmem.
Kuřecí karbanátky ve smetanové omáčce
Složení: 1:
- kuřecí řízek – 500-600 gr;
- cibule;
- bylinky (kopr, petržel);
- vejce;
- sůl, černý pepř podle chuti;
- olej na smažení;
- paprika – 1 lžička;
- máslo – 20 g;
- česnek – 2 stroužky;
- houby – 300 gr;
- rajčatová omáčka – 1 polévková lžíce. l;
- smetana (10-15 % tuku) – 200 ml;
- sůl, pepř podle chuti.
Způsob vaření:
- Kuřecí řízek nakrájejte na kousky a nasekejte v mixéru. Nalijte ho do mísy. Cibuli nakrájejte nadrobno a polovinu z ní přidejte k mletému masu. Na stejné místo pošleme zeleninu, rozšleháme vejce, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme lžičku papriky. Vše dobře promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej.
- Vytvořte malé karbanátky. Namočte si ruce do slunečnicového oleje nebo vody, aby se vám mleté maso nelepilo na ruce. Vložte masové kuličky na pánev a na středním plameni je z obou stran osmažte dozlatova.
- Vyjměte masové kuličky z pánve a vložte do ní 20 g másla a polovinu zbylé cibule a utřeného česneku. Smažte 1-2 minuty a vložte na plátky nakrájené žampiony. Vařte asi 5 minut. Přidejte lžíci rajčatové omáčky a teplou smetanu. Podle chuti osolte a opepřete.
- Vše promíchejte a vložte zpět masové kuličky. Pokud je omáčka hustá, můžete ji mírně zředit vodou.
- Vařte s přiklopenou pokličkou další 2 až 3 minuty.
- Karbanátky můžete podávat s bramborovou kaší nebo jinou přílohou. Při podávání je ozdobte omáčkou z masových kuliček.