Kulinářský blogger se podělil o originální recept na pečené sádlo s ovocem.
Původní recept na pečené sádlo / Koláž: My, foto: screenshot z videa
Naučíte se:
- Jak chutně upéct sádlo
- Jak dlouho péct sádlo
Ukrajince je těžké překvapit sádlem, protože ho připravují na různé způsoby a přidávají ho do mnoha pokrmů. My našel originální recept na zapečené sádlo podávané s ovocem.
Populární kuchařská blogerka Olga Matvey nám prozradila, jak snadno připravit sádlo, aby vašim příbuzným a hostům určitě chutnalo.
Ingredience: Sádlo, sádlo, sádlo, sádlo, sádlo, sádlo, sádlo, sádlo:
- maso se sádlem 1 kg;
- pomeranče;
- jablka;
- sušené ovoce 100 g;
- sůl, pepř;
- majonéza 1 lžíce;
- med 1 polévková lžíce;
- sójová omáčka 20-30 ml;
- cibule 1 ks;
- rýžový ocet 2 čajové lžičky.
Nejprve je třeba sádlo dobře osolit. Poté ho potřete majonézou, medem, zalijte sójovou omáčkou a rýžovým octem. Pokud je to možné, můžete nechat sádlo přes noc dobře marinovat.
K pečení sádla budete potřebovat alobal a velkou nádobu. Pokud fólii nemáte, můžete použít rukáv na pečení, ale chuť bude trochu jiná.
Nejdříve je třeba fólii rozbalit. Na ni rozložte na plátky nakrájenou cibuli, silná kolečka jablek a pomeranč. Na „polštář“ z ovoce a cibule dejte sádlo. Pokud chcete, můžete dovnitř přidat sušené ovoce. Poté posypeme černým pepřem a vše zabalíme do alobalu.
Sádlo pečte asi 1,5 hodiny.
Pokrm lze podávat teplý i studený.
Co je známo o Olze Matvejové
Olga Matveyová je kuchařská blogerka, která připravuje různé druhy pečiva. Na jejím kanálu najdete také recepty na sladká, masová a první jídla. Kromě toho se Olga dělí o užitečné tipy na přípravu konzervovaných potravin.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.