Přísně zakázáno: proč nesmíte házet knedlíky do vroucí vody – důvod vás překvapí

Vaření knedlíků může být ošemetné kvůli jedné z častých chyb – házení do vroucí vody. Glavred zjistil, proč byste neměli házet knedlíky do vroucí vody.

Proč nesmíte házet knedlíky do vařící vody – odpověď kuchařů vás překvapí / Koláž Glavred, foto: , pexels

Mnoho hospodyněk se setkává se sití, kdy se během vaření knedlíky rozpadají nebo se v hrnci slepují. Tento problém může výrazně ovlivnit vzhled a chuť pokrmu. Blogerka z kanálu YouTube „Tajemství hospodyňky“ vysvětluje, proč se to stává a jak se těmto potížím vyhnout.

Pokud máte zájem dozvědět se více o pravidlech vaření knedlíků, doporučujeme náš materiál: Proč přidávat ocet do knedlíků: úžasné vlastnosti této ingredience.

Proč se knedlíky ve vroucí vodě rozpadají

Jednou z nejčastějších chyb při vaření knedlíků je jejich ponoření do vroucí vody.

„Často se hospodyňky setkávají s problémem, kdy se knedlíky ve vroucí vodě rozpadají a náplň a těsto se musí dávat na talíř zvlášť,“ uvádí se ve videu.

Stává se to kvůli náhlé změně teploty. Když se zmražené knedlíky vhodí do vroucí vody, těsto rychle praskne, což vede k destrukci jejich struktury.

„Rozdíl teplot způsobí, že knedlíky prasknou a rozpadnou se. Lepší je vhodit je do hrnce, když je voda již horká, ale ještě ne vroucí,“ zdůrazňuje blogerka.

Podívejte se na video o tom, proč byste neměli házet knedlíky do vroucí vody:

Proč se knedlíky slepují

Dalším důvodem, proč se knedlíky mohou během vaření slepit, je přítomnost škrobu na jejich povrchu. Při kontaktu s vroucí vodou se škrob slepí a knedlíky jsou lepkavé:

„Po ponoření knedlíků do vroucí vody se škrob na povrchu těsta slepí. V důsledku toho se knedlíky slepí,“ upozorňuje autorka.

Tento proces nejenže kazí vzhled pokrmu, ale také snižuje jeho chutnost.

Jak správně vařit knedlíky

Abyste se vyhnuli problému s rozpadajícími se a slepenými knedlíky, měli byste dodržovat několik jednoduchých rad. Nejprve byste měli knedlíky na několik minut namočit do studené vody a poté je vhodit do právě vroucí vody. To pomůže zabránit trhání těsta a udržet jejich tvar:

„Knedlíky neprasknou a uvaří se velmi chutně, pokud je po několika minutách ve studené vodě vhodíte do vody, která se teprve začíná vařit,“ radí blogerka.

Důležité je také dávat pozor na množství vody v hrnci. Aby se knedlíky neslepily a rovnoměrně se rozvařily, měli byste použít dostatečné množství vody. Na 500 gramů knedlíků se doporučuje nalít 1,5-2 litry vody.

„Knedlíky by neměly být v hrnci namačkané. Na 500 gramů polotovaru potřebujete 1,5-2 litry vody,“ uvádí se ve videu.

Pro zlepšení chuti knedlíků můžete navíc do vody přidat bobkový list a 2-3 hrášky pepře.

Jaká jsou tajemství hospodyněk?

Kanál YouTube „Secrets of Housewives“ se věnuje praktickým tipům a vychytávkám pro zlepšení domácnosti. Jeho autorka sdílí recepty, nápady na úklid, organizaci prostoru, uchování potravin a další užitečné tipy, které pomáhají usnadnit každodenní život. Obsah kanálu je zaměřen na ženy v domácnosti, které chtějí optimalizovat své domácí práce, zlepšit kvalitu života a naučit se nové dovednosti pro pohodlnější domácnost. Kanál sleduje více než 150 000 uživatelů.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: