Jak připravit lahodné palačinky k snídani: šéfkuchaři se podělili o nový způsob vaření

Aby byly palačinky lepší, stačí nahradit jednu ingredienci.

Palačinky jsou běžným snídaňovým pokrmem. Pokud je potřete sirupem, ozdobíte ovocem nebo zalijete smetanou, stanou se ještě chutnějšími. Přestože existuje mnoho receptů, jak palačinky připravit, šéfkuchaři Grace a Neil poradili, jak tento pokrm připravit, píše Parade.

Jak správně připravit palačinky

K přípravě palačinek je obvykle potřeba smíchat mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, mléko a rozpuštěné máslo. Poté se na pánev nalije olej a z těsta se vytvoří malá kolečka, která se smaží, dokud se neobjeví bublinky. Poté je třeba je obrátit a smažit do zlatavé barvy, načež se palačinky mohou podávat se sirupem, ovocem nebo jinou polevou.

Kuchaři však tvrdí, že při přípravě palačinek je třeba používat spíše smetanu než máslo nebo rostlinný olej. Podle nich se tak palačinky nerozmočí.

Grace a Neil ujišťují, že palačinky jsou „mimořádně jemné a nadýchané“.

„Na teplou pánev jednoduše nalijte smetanu, doprostřed nalijte lžíci těsta, a když se smetana odpaří a začne tuhnout, vytlačte tuhou hmotu ke stranám palačinek. Vnější strana palačinky je téměř zkaramelizovaná, ale uvnitř je velmi nadýchaná a měkká. Také se z nich stanou obrovské palačinky, takže pokud se obáváte, jak dlouho bude jejich příprava touto metodou trvat, vězte, že vám může stačit jen několik kusů,“ zdůrazňuje Parade.

Proč je tato metoda nejlepší

Palačinky jsou vzdušnější, protože při zahřívání krému se tuky oddělují a karamelizují, čímž vzniká krásný zlatavý křupavý okraj, uvnitř však zůstávají měkké a nadýchané.

„Na rozdíl od másla, které se může rychle připálit, smetana poskytuje pomalé, rovnoměrné zhnědnutí, které zvýrazňuje chuť. Přírodní cukr obsažený ve smetaně také přispívá k mírně sladší a bohatší chuti, aniž by bylo nutné přidávat do těsta další cukr. Navíc dodatečný tuk obsažený ve smetaně pomáhá zabránit lepení, což usnadňuje obracení,“ vysvětluje materiál.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: