Tento pokrm se stane skvělou ozdobou vašeho stolu a jeho jemná chuť si vaše hosty určitě získá.
Pokud hledáte originální alternativu k tradičnímu dortu nebo chcete překvapit rodinu a přátele nestandardním pokrmem, pak jsou játrové rolky ideální volbou.
Tyto závitky jsou křehké, šťavnaté a neuvěřitelně chutné, lze je podávat jak na slavnostní tabuli, tak jako každodenní svačinu. Recept byl sdílen na stránce receptora1.
Recept
Složení:
Na játrové placky:
- Kuřecí játra 600 g
- Vejce 2 ks
- Mléko 300 ml
- Mouka 100 g
- Slunečnicový olej 2 polévkové lžíce.
- Sůl
Na nádivku:
- Mrkev 2 ks.
- Cibule 3 ks
- Rajčata 2 ks
- Kopr 1 svazek
- Česnek 2 stroužky
- Sůl
- Pepř
- Majonéza
Příprava
- Kuřecí játra je třeba důkladně omýt, očistit od fólií a rozšlehat v mixéru na homogenní hmotu.
- Do vzniklé směsi přidáme vejce, mléko, sůl, slunečnicový olej a mouku. Opět dobře prošleháme do hladka.
- Na dobře rozpálené pánvi lehce potřené olejem smažte palačinky. Tenké palačinky opečeme z každé strany dohněda.
- Nastrouhejte mrkev a nakrájejte cibuli na jemné kostičky. Zeleninu osmažte na pánvi doměkka.
- Přidejte nakrájená rajčata, nasekaný česnek, jemně nasekaný kopr, sůl a pepř. Vše promícháme a dusíme ještě několik minut, dokud není náplň voňavá a šťavnatá, necháme mírně vychladnout.
- Každou játrovou placku potřeme připravenou nádivkou a opatrně stočíme do pevné rolády.
- Před podáváním lze závitky nakrájet na porce a ozdobit čerstvými bylinkami.