Játrové závitky: recept na gurmánskou svačinu místo tradičního dortu

Tento pokrm se stane skvělou ozdobou vašeho stolu a jeho jemná chuť si vaše hosty určitě získá.

Pokud hledáte originální alternativu k tradičnímu dortu nebo chcete překvapit rodinu a přátele nestandardním pokrmem, pak jsou játrové rolky ideální volbou.

Tyto závitky jsou křehké, šťavnaté a neuvěřitelně chutné, lze je podávat jak na slavnostní tabuli, tak jako každodenní svačinu. Recept byl sdílen na stránce receptora1.

Recept

Složení:

Na játrové placky:

  • Kuřecí játra 600 g
  • Vejce 2 ks
  • Mléko 300 ml
  • Mouka 100 g
  • Slunečnicový olej 2 polévkové lžíce.
  • Sůl

Na nádivku:

  • Mrkev 2 ks.
  • Cibule 3 ks
  • Rajčata 2 ks
  • Kopr 1 svazek
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl
  • Pepř
  • Majonéza

Příprava

  1. Kuřecí játra je třeba důkladně omýt, očistit od fólií a rozšlehat v mixéru na homogenní hmotu.
  2. Do vzniklé směsi přidáme vejce, mléko, sůl, slunečnicový olej a mouku. Opět dobře prošleháme do hladka.
  3. Na dobře rozpálené pánvi lehce potřené olejem smažte palačinky. Tenké palačinky opečeme z každé strany dohněda.
  4. Nastrouhejte mrkev a nakrájejte cibuli na jemné kostičky. Zeleninu osmažte na pánvi doměkka.
  5. Přidejte nakrájená rajčata, nasekaný česnek, jemně nasekaný kopr, sůl a pepř. Vše promícháme a dusíme ještě několik minut, dokud není náplň voňavá a šťavnatá, necháme mírně vychladnout.
  6. Každou játrovou placku potřeme připravenou nádivkou a opatrně stočíme do pevné rolády.
  7. Před podáváním lze závitky nakrájet na porce a ozdobit čerstvými bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: