Makaronové chipsy: recept na neobvyklý, ale velmi chutný pokrm

K těmto chipsům se hodí jakákoli omáčka

Těstovinové chipsy jsou pokrm, který jste pravděpodobně ještě nevyzkoušeli. Kulinářská blogerka Kristin Azizian prozradila a ukázala, jak je připravit. Jsou rychlé na přípravu, chutné a hlavně potěší děti.

Těstovinové křupky

Složení:

  • Těstoviny (libovolný tvar, nejlépe z tvrdé pšenice) – 200-300 gr;
  • sůl, paprika, česnek a aromatické bylinky podle chuti;
  • olivový olej nebo jiný rostlinný olej – 1-2 lžíce. l.

Příprava:

  1. Těstoviny uvařte a vodu slijte. Těstoviny by měly být před smažením téměř suché.
  2. Přidáme k nim koření, sůl, přidáme olej, promícháme, položíme na plech v jedné vrstvě a pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
  3. Když jsou těstoviny hotové, jsou zhnědlé a křupavé.

Takové chipsy nezůstávají na stole dlouho a rychle dojdou. Lze je podávat s jakoukoli omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: