K těmto chipsům se hodí jakákoli omáčka
Těstovinové chipsy jsou pokrm, který jste pravděpodobně ještě nevyzkoušeli. Kulinářská blogerka Kristin Azizian prozradila a ukázala, jak je připravit. Jsou rychlé na přípravu, chutné a hlavně potěší děti.
Těstovinové křupky
Složení:
- Těstoviny (libovolný tvar, nejlépe z tvrdé pšenice) – 200-300 gr;
- sůl, paprika, česnek a aromatické bylinky podle chuti;
- olivový olej nebo jiný rostlinný olej – 1-2 lžíce. l.
Příprava:
- Těstoviny uvařte a vodu slijte. Těstoviny by měly být před smažením téměř suché.
- Přidáme k nim koření, sůl, přidáme olej, promícháme, položíme na plech v jedné vrstvě a pečeme 15-20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
- Když jsou těstoviny hotové, jsou zhnědlé a křupavé.
Takové chipsy nezůstávají na stole dlouho a rychle dojdou. Lze je podávat s jakoukoli omáčkou.