Mrkvová paštika: recept na originální pomazánku

Mrkvová paštika je skutečnou explozí chuti, která se může stát ozdobou každého stolu.

Mrkvová paštika je chutný a zdravý pokrm, který lze podávat k snídani, svačině nebo i jako doplněk slavnostní tabule. V této paštice se snoubí bezkonkurenční harmonie chutí mrkve, rozmarýnu, česneku a zvláštního citrusového nádechu, díky kterému je pokrm jedinečný. Na stránce ericlahuerta se dozvíte o receptu na originální mrkvovou paštiku, která potěší i ty nejnáročnější gurmány.

Recept

Složení:

  • Mrkev 500 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 hlava
  • Citronová kůra
  • Limetková kůra
  • Rozmarýn
  • Citronová šťáva 25 ml
  • Mandle 30 g
  • Lískové oříšky 30 g
  • Rajčatový protlak 1 polévková lžíce
  • Olivový olej 60 ml
  • Kuřecí nebo masový vývar 100 ml
  • Kmín
  • Sladká paprika
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Sýr feta

Příprava

  1. Nejprve si důkladně připravte zeleninu. Mrkev a cibuli nakrájejte na větší kousky a hlavičku česneku rozkrojte na polovinu.
  2. Všechny tyto ingredience spolu s citrusovou kůrou – citronovou a limetkovou – přidejte do hluboké mísy.
  3. Přisypte jednu lžíci sladké papriky, stejné množství kmínu, extra panenský olivový olej, sůl a pepř podle chuti a pár snítek rozmarýnu. Nyní vše důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.
  4. Jakmile zelenina vstřebá všechno koření, položte ji na plech.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  6. Po uplynutí doby pečení vyjměte plech z trouby a nechte zeleninu mírně vychladnout.
  7. Poté ji přendejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a přidejte ostatní ingredience: citronovou šťávu, rajčatový protlak, mandle, lískové oříšky a vývar. Mixér nebo kuchyňský robot pomůže dosáhnout dokonalé struktury paštiky, proto nespěchejte.
  8. Vše rozmixujte do jemné a hladké konzistence. Nezapomeňte přidat další důležitou ingredienci – sýr feta. Ten dodá pokrmu krémovou konzistenci a obohatí jeho chuť.
  9. Paštiku pak můžete podávat jako předkrm nebo ji podle potřeby namazat na chléb. Dobře se hodí ke krutonům, čerstvému chlebu nebo i zelenině.

Mrkvová paštika je skutečnou explozí chutí, která se může stát ozdobou každého stolu. Je nejen příjemná k jídlu, ale také užitečná, protože všechny ingredience mají vynikající výživové vlastnosti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: