Proč byste neměli smažit kotlety ihned po uvaření mletého masa

Dnes má každá hospodyňka svůj vlastní speciální recept na řízky.

Zdálo by se, že řízky – to je jednoduché jídlo, které připravuje každá hospodyňka, a dokonce má svůj vlastní recept. Existuje však poměrně málo tajemství, která pomohou k tomu, aby byly chutné, křehké a šťavnaté. Jedno z nich – nesmažte řízky hned po uvaření mletého masa. Proč je lepší počkat a nechat sekanou odstát, se dočtete v materiálu TSN.ua.

Pauza před smažením řízků je důležitá, říkají zkušení kuchaři a radí po uvaření mletého masa ho dát do lednice alespoň na půl hodiny.

Proč tedy mleté maso potřebuje odpočinek?

  • Zaprvé se všechny jeho složky dobře spojí.
  • Za druhé bude mít mleté maso hustší strukturu, díky které budou řízky držet tvar.
  • Za třetí, chlad má na maso velký vliv a stane se křehčím.

Pokud budete dodržovat tyto jednoduché rady, budou řízky šťavnaté, měkké a budou dobře držet tvar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: