Dnes má každá hospodyňka svůj vlastní speciální recept na řízky.
Zdálo by se, že řízky – to je jednoduché jídlo, které připravuje každá hospodyňka, a dokonce má svůj vlastní recept. Existuje však poměrně málo tajemství, která pomohou k tomu, aby byly chutné, křehké a šťavnaté. Jedno z nich – nesmažte řízky hned po uvaření mletého masa. Proč je lepší počkat a nechat sekanou odstát, se dočtete v materiálu TSN.ua.
Pauza před smažením řízků je důležitá, říkají zkušení kuchaři a radí po uvaření mletého masa ho dát do lednice alespoň na půl hodiny.
Proč tedy mleté maso potřebuje odpočinek?
- Zaprvé se všechny jeho složky dobře spojí.
- Za druhé bude mít mleté maso hustší strukturu, díky které budou řízky držet tvar.
- Za třetí, chlad má na maso velký vliv a stane se křehčím.
Pokud budete dodržovat tyto jednoduché rady, budou řízky šťavnaté, měkké a budou dobře držet tvar.