Smažená rýže bude desetkrát lepší: čínský způsob, jak připravit dokonalý pokrm

Tento vydatný a všestranný pokrm se připravuje snadno a rychle.

Food stylista a tvůrce receptů Andy Liang poradil, jak v Číně připravit dokonalou smaženou rýži, která bude desetkrát lepší než cokoli, co jste kdy ochutnali, píše časopis Parade.

Přiznal, že takovou rýži dělávala jeho maminka, a „hvězdou“ mezi ingrediencemi v tomto receptu je čínská klobása. Kromě ní budete potřebovat: rýži, vejce, sůl, cukr, olej, česnek, zelenou cibuli, mražený hrášek, sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, kuřecí vývar v prášku a mletý bílý pepř.

Dokonalá smažená rýže – čínský způsob vaření

Odborník radí začít přípravou všech ingrediencí před vařením. Další:

  • Vejce rozšlehejte se solí, cukrem a usmažte je v dobře rozpálené pánvi wok na velkém množství oleje, poté je odložte stranou;
  • ve woku osmahněte na kostičky nakrájenou čínskou klobásu se zelenou cibulkou a česnekem;
  • Přidejte rýži ke klobáse a osmažte ji tak, aby se v ní netvořily hrudky;
  • přidejte omáčky, kuřecí vývar v prášku, pepř, mražený hrášek, smažená vejce a pokračujte ve smažení, dokud se vše nepropeče.

Před podáváním odborník doporučuje posypat rýži nadrobno nakrájenou zelenou cibulkou pro zvýraznění chuti a vůně.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: