Tento vydatný a všestranný pokrm se připravuje snadno a rychle.
Food stylista a tvůrce receptů Andy Liang poradil, jak v Číně připravit dokonalou smaženou rýži, která bude desetkrát lepší než cokoli, co jste kdy ochutnali, píše časopis Parade.
Přiznal, že takovou rýži dělávala jeho maminka, a „hvězdou“ mezi ingrediencemi v tomto receptu je čínská klobása. Kromě ní budete potřebovat: rýži, vejce, sůl, cukr, olej, česnek, zelenou cibuli, mražený hrášek, sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, kuřecí vývar v prášku a mletý bílý pepř.
Dokonalá smažená rýže – čínský způsob vaření
Odborník radí začít přípravou všech ingrediencí před vařením. Další:
- Vejce rozšlehejte se solí, cukrem a usmažte je v dobře rozpálené pánvi wok na velkém množství oleje, poté je odložte stranou;
- ve woku osmahněte na kostičky nakrájenou čínskou klobásu se zelenou cibulkou a česnekem;
- Přidejte rýži ke klobáse a osmažte ji tak, aby se v ní netvořily hrudky;
- přidejte omáčky, kuřecí vývar v prášku, pepř, mražený hrášek, smažená vejce a pokračujte ve smažení, dokud se vše nepropeče.
Před podáváním odborník doporučuje posypat rýži nadrobno nakrájenou zelenou cibulkou pro zvýraznění chuti a vůně.