Stačí jakákoli náplň: recept na tenké palačinky na mléce

Tajemství přípravy je jediné: čím tekutější těsto máte, tím tenčí palačinky budou.

Tenké palačinky na mléce se ve Francii nazývají „crepes“ a podávají se se šlehačkou a ovocem. Tyto tenké a chutné palačinky však můžete podávat s jakoukoli náplní, kterou máte rádi. Příprava nemá žádná zvláštní tajemství: čím tekutější je těsto, tím tenčí palačinky vzniknou. Aranžmá verze, v jamce, se vydaří, pokud se část mléka z receptu přidá do těsta trochu horkého. Před nalitím první palačinky by měla být pánev dobře rozpálená. Palačinka je hotová, když začne hnědnout do křupava na okrajích, píše Focus.

Tenké palačinky na mléce

Složení:

  • mouka – 400 g;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • pět vajec;
  • mléko – 1 litr;
  • sůl – na špičku nože;
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem. Postupně přidávejte mouku a sůl, střídavě s mlékem, a jemně míchejte do hladka. Míchejte, dokud nevznikne tekuté těsto. Nechte ho 20 minut kynout.
  2. Do těsta přidejte rostlinný olej a na silně rozpálené pánvi smažte palačinky. Každou hotovou palačinku potřete máslem.

Jablečný konfit na náplň

Složení: Jablka, jablka, jablka, jablka, jablka, jablka, jablka, jablka:

  • zelená jablka – 400 g;
  • skořice – 2 g;
  • jablečný džus – 200 ml;
  • hřebíček – 1 kus
  • cukr – 3 polévkové lžíce;
  • máslo – 20 g.

Příprava:

  1. Očistěte jablka od slupky a jadřinců, nakrájejte je na kostičky o straně 5 mm.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a vložte do něj plátky jablek.
  3. Přilijte jablečnou šťávu, přidejte cukr, hřebíček a skořici. Promíchejte.
  4. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se jablka nebudou podobat konfitu. Palačinky podávejte s konfitem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: