Získáte maso a přílohu zároveň.
Když si chcete zpestřit domácí jídelníček, uvařte si masové kuličky v zeleninové omáčce. Získáte tak maso i přílohu zároveň. Osmažte masové kuličky s cibulí, mrkví a rajčatovým protlakem, přidejte brambory, sladkou papriku, hrášek, koření, zalijte vodou a 30 minut povařte.
Recept
Složení:
- mleté kuřecí maso 400 g
- mletá paprika 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
- brambory 500 g
- mrkev 1 ks.
- cibule 1 ks
- paprika 1 ks.
- mražený hrášek 100 g
- česnek 3 stroužky
- rajčatový protlak 2 lžíce l.
- voda 1000 ml
- rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na malé kostičky.
- Oloupejte cibuli a mrkev, omyjte je. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a mrkev na tyčinky.
- Oloupejte papriku od semínek a nakrájejte ji na středně velké kostky.
- Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Do mletého masa přidáme papriku, mletý černý pepř, sůl, promícháme a rukama namočenýma ve vodě tvarujeme malé karbanátky.
- V hrnci rozehřejte rostlinný olej a masové kuličky na něm ze všech stran osmažte do lehce zlatavé barvy, přidejte cibuli, mrkev, rajčatový protlak a smažte dalších pět minut.
- Přidejte brambory, hrášek, papriku, česnek, mletý černý pepř, osolte, promíchejte a zalijte horkou vodou.
- Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 30-35 minut.