Jedná se o vydatné a finančně nenáročné jídlo, které nasytí celou rodinu.
Játrové řízky s pohankou vypadají jako obyčejné masové řízky, ale chutnají úplně jinak. Jedná se o vydatné, finančně nenáročné jídlo, kterým nasytíte celou rodinu. Budete potřebovat vařenou pohanku, která vám možná zbyla od včerejšího oběda nebo večeře, nakrájená játra a cibuli. Vše smíchejte, promíchejte a osmažte na pánvi.
Recept
Složení:
- kuřecí játra 500 g
- pohankové kroupy 120 g
- kuřecí vejce 2 ks
- cibule 1 ks
- pšeničná mouka 2 polévkové lžíce.
- rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř;
- sůl
Příprava:
- Pohankové kroupy propláchněte, zalijte studenou vodou, osolte. Přiveďte k varu a vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni 15-20 minut. Nechte vychladnout.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.
- Kuřecí játra opláchněte, osušte papírovou utěrkou, odstraňte kanálky a žilky.
- Rozdělíme na dvě části, přidáme cibuli, mletý černý pepř, sůl a rozšleháme mixérem na homogenní hmotu.
- Vložíme do mísy, přisypeme pohanku, mouku, vmícháme vejce a vše dobře promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a játrové a pohankové řízky osmažíme z obou stran na středním plameni dozlatova.
Tip: Pokud nemáte mixér, přejeďte játra a cibuli přes mlýnek na maso.