Recept na játrové kotlety s pohankou

Jedná se o vydatné a finančně nenáročné jídlo, které nasytí celou rodinu.

Játrové řízky s pohankou vypadají jako obyčejné masové řízky, ale chutnají úplně jinak. Jedná se o vydatné, finančně nenáročné jídlo, kterým nasytíte celou rodinu. Budete potřebovat vařenou pohanku, která vám možná zbyla od včerejšího oběda nebo večeře, nakrájená játra a cibuli. Vše smíchejte, promíchejte a osmažte na pánvi.

Recept

Složení:

  • kuřecí játra 500 g
  • pohankové kroupy 120 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • cibule 1 ks
  • pšeničná mouka 2 polévkové lžíce.
  • rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř;
  • sůl

Příprava:

  1. Pohankové kroupy propláchněte, zalijte studenou vodou, osolte. Přiveďte k varu a vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni 15-20 minut. Nechte vychladnout.
  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.
  3. Kuřecí játra opláchněte, osušte papírovou utěrkou, odstraňte kanálky a žilky.
  4. Rozdělíme na dvě části, přidáme cibuli, mletý černý pepř, sůl a rozšleháme mixérem na homogenní hmotu.
  5. Vložíme do mísy, přisypeme pohanku, mouku, vmícháme vejce a vše dobře promícháme.
  6. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a játrové a pohankové řízky osmažíme z obou stran na středním plameni dozlatova.

Tip: Pokud nemáte mixér, přejeďte játra a cibuli přes mlýnek na maso.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: