Aby bylo kuře chutnější, nechte ho po upečení 15 minut stát pod pokličkou.
Kuřecí maso je jedním z nejuniverzálnějších a nejoblíbenějších produktů. Rychle se uvaří, nezatěžuje žaludek a hodí se k přípravě mnoha různých pokrmů. Kulinářská blogerka Katerina Movchan se podělila o recept na kuře na gruzínský způsob. Výsledkem je pikantní, pálivý a neskutečně chutný pokrm, který se snadno připravuje.
Kuře na gruzínský způsob
Složení:
- stehenní řízek – 600 gr;
- cibule – 3 ks;
- česnek – 2 stroužky;
- rajčata ve vlastní šťávě – 400 gr;
- rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce. l;
- vlašské ořechy – 50 gr;
- snítka máty;
- svazek petrželky (pokud chcete, můžete přidat koriandr);
- chilli-suneli – 1 lžička;
- mletá paprika – 1 lžička;
- cukr – 1 lžička;
- mletý koriandr – 0,5 lžičky;
- sůl a pepř podle chuti;
- malý kousek másla a trochu oleje na smažení.
Příprava:
- Stehenní řízek rozkrojte na tři stejné části. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Vsypte naporcované kuřecí maso a na středním plameni smažte dozlatova.
- Nakrájejte cibuli na půlkolečka nebo pírka a přidejte ji k masu. Promíchejte, přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne, asi 10 minut.
- Poté do pánve přidejte rajčata ve vlastní šťávě a koření: hmeli-suneli, papriku, koriandr, sůl a pepř. Přidáme rajčatový protlak, dobře promícháme a za občasného míchání vaříme 15-20 minut pod pokličkou.
- Česnek, lístky máty, petrželku a nasekané ořechy nakrájejte nadrobno. To vše přidejte k masu, promíchejte, ještě chvíli povařte a vypněte. Přikryjte pokličkou a nechte 15 minut stát, poté můžete podávat s libovolnou přílohou.