Šťavnaté a velmi chutné: gruzínský recept na kuře

Aby bylo kuře chutnější, nechte ho po upečení 15 minut stát pod pokličkou.

Kuřecí maso je jedním z nejuniverzálnějších a nejoblíbenějších produktů. Rychle se uvaří, nezatěžuje žaludek a hodí se k přípravě mnoha různých pokrmů. Kulinářská blogerka Katerina Movchan se podělila o recept na kuře na gruzínský způsob. Výsledkem je pikantní, pálivý a neskutečně chutný pokrm, který se snadno připravuje.

Kuře na gruzínský způsob

Složení:

  • stehenní řízek – 600 gr;
  • cibule – 3 ks;
  • česnek – 2 stroužky;
  • rajčata ve vlastní šťávě – 400 gr;
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce. l;
  • vlašské ořechy – 50 gr;
  • snítka máty;
  • svazek petrželky (pokud chcete, můžete přidat koriandr);
  • chilli-suneli – 1 lžička;
  • mletá paprika – 1 lžička;
  • cukr – 1 lžička;
  • mletý koriandr – 0,5 lžičky;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • malý kousek másla a trochu oleje na smažení.

Příprava:

  1. Stehenní řízek rozkrojte na tři stejné části. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Vsypte naporcované kuřecí maso a na středním plameni smažte dozlatova.
  2. Nakrájejte cibuli na půlkolečka nebo pírka a přidejte ji k masu. Promíchejte, přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne, asi 10 minut.
  3. Poté do pánve přidejte rajčata ve vlastní šťávě a koření: hmeli-suneli, papriku, koriandr, sůl a pepř. Přidáme rajčatový protlak, dobře promícháme a za občasného míchání vaříme 15-20 minut pod pokličkou.
  4. Česnek, lístky máty, petrželku a nasekané ořechy nakrájejte nadrobno. To vše přidejte k masu, promíchejte, ještě chvíli povařte a vypněte. Přikryjte pokličkou a nechte 15 minut stát, poté můžete podávat s libovolnou přílohou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: