Steak bude chutnější, když do něj přidáte 1 „staromódní“ přísadu.

Mnoho lidí se snaží připravit steak správným způsobem, bez ohledu na to, jaký stupeň propečenosti mají rádi, když je maso správně propečené.

Připravit dokonalý steak se může zdát jako velmi složitý úkol. Ale šéfkuchař Gordon Ramsay rád používá jednu konkrétní ingredienci, aby dosáhl nejlepší chuti a struktury. O tom, která ingredience zajistí šťavnatý a chutný steak, informuje RBC-Ukrajina s odvoláním na deník Daily Express.

Mnoho lidí se snaží připravit steak správně, bez ohledu na to, jaký stupeň propečenosti mají rádi. Často se však stává, že ho lidé nedovaří nebo naopak přepečou a nakonec mají maso spíše suché.

Britský šéfkuchař Gordon Ramsay se naštěstí podělil o to, jak můžete získat dokonalý steak pomocí jediné ingredience. Gordon je prý fanouškem hovězí svíčkové, známé také jako hovězí svíčková nebo filet mignon, která je ceněná pro svou křehkou strukturu, ale při přepečení se může snadno vysušit.

Aby se tomu šéfkuchař vyhnul, snaží se vždy udržovat pracovní prostředí vlhké. Při přípravě steaku Gordon hovězí svíčkovou rád opéká, aby se vytvořila „aromatická kůrka“.

Poté, co steak několikrát obrátí pro rovnoměrné propečení, přidá na pánev česnek, bylinky a speciální přísadu – kuřecí vývar.

Proč tedy přidávat vývar?

Podle šéfkuchaře má tato ingredience několik výhod. Tekutina obnoví vlhkost, kterou steak ztratil během grilování, uvolní tuk přichycený na pánvi a nasákne česnek a bylinky, čímž se plně projeví jejich chuť. Když se navíc kuřecí vývar na pánvi odpaří, promění se v chuťově bohatou omáčku, která zvýrazní chuť steaku, jakmile je podáván.

Tato technika vaření s vývarem se dobře osvědčuje u tvrdých kusů hovězího masa, ale metodu lze použít pro jakýkoli kus steaku.

Ačkoli se použití kuřecího vývaru může zdát zvláštní, protože připravujete steak, Gordon říká, že ho používá kvůli jeho jemné přírodní chuti. Kdo však chce připravit steak s bohatou masovou chutí, může vývar nahradit hovězím vývarem.

Pokud nemáte po ruce vývar, Gordon doporučuje použít při přípravě steaků máslo. Podle Ramsayho pak steak získá pěknou rumělkovou kůrku.

Je však také důležité pánev lehce potřít olejem, aby se steak nepřipálil. Kombinaci oleje a másla lze po upečení uchovat na pozdější pečené brambory nebo zeleninu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: