Na zálivku salátu můžete použít slunečnicový i olivový olej.
Lehký salát se sleděm je pokrm, který ozdobí každý všední den. Není náročný na přípravu, neohrožuje postavu kaloriemi navíc a vyjde velmi chutně. O svůj recept na tento salát se podělila kuchařka Kristin Azizyan.
Salát se sleděm
Složení: 1:
- vařené brambory – 3-4 ks
- sleď (filet) – 150-200 g;
- zelený hrášek – 150 g;
- červená cibule – 1 ks;
- kopr;
- rostlinný olej (olivový, slunečnicový)
- sůl, černý pepř podle chuti.
Příprava:
- Brambory nakrájejte na kostičky, cibuli na půlkolečka.
- Chcete-li brambory rychle uvařit, můžete je oloupat syrové, nakrájet na kostičky a vařit je 15 minut v osolené vodě.
- Do hluboké mísy vložíme všechny suroviny, přidáme nadrobno nakrájený kopr a hrášek, zalijeme olejem, přidáme koření a promícháme. Salát je hotový!