Jak připravit tající medovník za 30 minut bez válcování koláčů

Medovník je velmi chutný, bohatý a aromatický koláč. Jeho složitý postup přípravy lze mnohonásobně zjednodušit a ušetřit námahu i čas.

Dort Medovník – jehož receptem se dnes budeme zabývat – lze připravit různými způsoby. V klasické verzi se vyválí ochucené korpusy, z nichž se každý upeče zvlášť, a poté se moučník sestaví. To však není podmínkou.

Existuje u Medovníku recept na plnění dortů. To je případ, kdy se těsto nemusí válet, ale jednoduše se vylije na plechy a upeče. Díky tomu je možné získat lahodný ochucený moučník bez zbytečného shonu a bez ztráty celého dne v kuchyni.

Podívejme se nyní blíže na recept na Medovníkový dort.

Krémový medovníkový dort – recept na 20 minut

Medový dort bez válení se připravuje velmi jednoduše, což vám umožní připravit si tento lahodný dezert doma bez větších obtíží.

Složení: 1:

  • 150 g medu;
  • 40 gramů cukru;
  • 50 gramů másla;
  • 70 gramů zakysané smetany;
  • 0,5 lžičky jedlé sody;
  • 1 vejce;
  • 150 gramů mouky;
  • 300 mililitrů dvojité smetany;
  • 3 lžíce vařeného kondenzovaného mléka.

Příprava:

  1. Na pánvi zahřejte med a cukr. Když se objeví bublinky, přidejte máslo a míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Přilijte zakysanou smetanu a jedlou sodu. Promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud směs nezíská karamelovou barvu.
  2. Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Rozšlehejte vejce a promíchejte, poté přisypte mouku a směs přiveďte k homogenní konzistenci. Těsto rozdělte rovnoměrně do dvou talířů nebo misek. Těsto z jedné mísy přelijte na plech vyložený pergamenem a stěrkou ho zploštěte. Upečte dvě placky a okraje ořízněte tak, aby vznikly rovnoměrné obdélníky.
  3. Na krém ušleháme smetanu a kondenzované mléko. Měli byste získat svěží a stabilní hmotu. Dva dorty položte vedle sebe na stůl. První z nich potřete krémem a stočte do rolády, ale ne úplně dokola. Druhý dort namažte tukem a pokračujte ve stočení rolády, kterou také přiložte. Zbytkem krému potřete všechny strany hotového dortu. Rozkrojte kousky dortů, které jste předtím nakrájeli, utlučte je mixérem na drobenku a posypte jimi roládu ze všech stran. Nechte medový litý dort trochu nasáknout a pak ho můžete rozkrojit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: