Nesrovnatelně lahodné řízky ze saidy: recept, díky kterému si zamilujete rybí pokrmy

Rybí řízky Saida jsou křehké a šťavnaté.

Rybí řízky jsou jednoduchou, ale chutnou variantou oběda nebo večeře. Připravují se z rybích řízků z tresky křehké a šťavnaté. Tyto rybí řízky jsou stejně vydatné jako řízky z masa a hodí se k nim salát nebo příloha. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit rybí řízky v chlebu s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Kulinarni recepty v Nadiji“.

Recept na rybí řízky ze saidy

Složení: 1:

  • Filé z tresky tmavé – 1 kg
  • palička – 4-5 plátků
  • mléko – 80-100 ml
  • máslo – 30 g
  • vejce – 1 ks.
  • sádlo – 100-150 g
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 3-4 stroužky
  • čerstvá petržel – svazek
  • strouhanka – 100 g
  • koření na ryby – 1 lžička.
  • sůl – podle chuti
  • pepř – podle chuti
  • rostlinný olej – na smažení

Příprava:

  1. Chcete-li připravit rybí řízky ze saidy, nejprve namočte chléb do mísy s mlékem. Chléb nechte 4-5 minut namočený, zatímco budete loupat a nadrobno krájet česnek a cibuli.
  2. Na pánvi rozehřejte malé množství oleje a na mírném ohni na něm osmahněte cibuli. Když cibule lehce zezlátne, přidejte česnek a po minutě přidejte olej, sůl a pepř.
  3. Cibuli smažte, dokud se máslo nerozpustí, a suroviny míchejte. Poté pánev sundejte z plotny a počkejte, až cibule vychladne.
  4. Nakrájejte filety saida na malé kousky – měly by být namleté na masovém strojku. Místo saidy můžete použít také štikozubce. Sádlo nakrájejte na malé kousky – mělo by se také umlít na masovém strojku a přidat k rybímu mletému masu. Tím se zlepší chuť řízků.
  5. Spolu se sádlem je třeba umlít namočený batát a osmaženou cibuli. Do připravené nádivky na rybí řízky rozklepneme vejce, přidáme rybí koření, sůl a pepř podle chuti.
  6. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme nožem. Vsypeme je do rybího sekaného masa a suroviny důkladně promícháme. Poté mleté maso vložíme na 30-40 minut do chladničky. Pokud však není čas, můžete ihned tvořit rybí řízky.
  7. Navlhčete si ruce vodou a lžící, kterou budete nabírat mleté maso. Hmotu lehce potřete těstem a vytvarujte z ní řízek, přeneste ho na strouhanku a z každé strany posypte strouhankou.
  8. Tvar kotlety pak můžete ještě jednou zploštit. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a vložte do něj vytvarované rybí řízky.
  9. Rybí řízky smažte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany. Rybí řízky jsou křehčí než řízky masové, proto je třeba obracet tak a výrobky opatrně, aby se nezničil jejich tvar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: