Bramborová hnízda s masem: recept na chutný pokrm s nekomplikovanou přípravou

Takový pokrm bude ideální volbou pro velké množství lidí.

Bramborová hnízda s masem a zeleninou jsou neuvěřitelným receptem, který ohromí svou jednoduchostí a lahodným výsledkem. Takový pokrm bude ideální volbou pro velké množství lidí. Jak uvařit bramborová hnízda s masem, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Mil Alexx. Recepty ta prigotuvannya“.

Recept na bramborová hnízda s masem

Složení: 1:

  • převařená voda nebo vývar – 200 ml
  • brambory – 750 g
  • mleté maso – 550 g
  • houby – 120 g
  • sladká paprika – 120 g
  • cibule – 120 g
  • vejce – 2 ks.
  • mouka – 90 g
  • mozzarella – 120 g
  • sůl – podle chuti
  • pepř – podle chuti

Příprava:

  1. Pro přípravu bramborových hnízd je třeba oloupat brambory, nakrájet je na středně velké kostky a přenést je do hrnce. Brambory naplňte osolenou vodou a dejte je na oheň vařit.
  2. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Žampiony omyjte a nakrájejte na plátky, papriky zbavte stopek a semínek a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nožem.
  3. Mleté maso osmahněte a stěrkou rozbijte hrudky. Když je maso úplně hotové, přidejte cibuli a po 4 minutách přidejte houby a papriky. Podle chuti osolte a opepřete a zalijte malým množstvím vody nebo vývaru.
  4. Ingredience promíchejte a vařte na mírném ohni 12-14 minut. Z uvařených brambor slijte vodu a rozmačkejte je. Přidejte mouku a vejce a směs prohněťte.
  5. Na plech vyložený pergamenem na pečení položte 6-8 bramborových kuliček a vytvarujte z nich hnízda. Do každého bramborového hnízda vložíme masovou náplň.
  6. Každé bramborové hnízdo posypeme strouhaným sýrem. Pokrm pečte 20-30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: