Stačí jedna oblíbená ingredience a speciální technika vaření.
Křupavá kuřecí křidélka jsou oblíbeným předkrmem, který bude okamžitě vyhledáván u každého stolu. Přesto, pokud jde o smažená kuřecí křídla, nikdo je neumí lépe než Korejci.
Jak píše Parade, jedinečně bohaté křupavosti se dosahuje díky chytrému receptu a jedné ingredienci, která je téměř v každé kuchyni – kukuřičnému škrobu. Když kuře obalíte v kukuřičném škrobu, molekuly škrobu nabobtnají a absorbují část vlhkosti v kuřeti. Tento povlak funguje jako ochranná bariéra, která uzavře šťávu a zabrání rozvaření masa. Když se olej zahřeje, voda z kukuřičného škrobu se odpaří a molekuly škrobu ztvrdnou a zkřehnou, čímž vznikne křupavá kůrčička.
Jak připravit kuřecí křídla s kukuřičným škrobem
Existují dva způsoby, suchý a mokrý. Kterou z nich použijete, záleží na tom, jak křídla ochutíte.
- Suchá metoda. Tato metoda funguje nejlépe, pokud používáte suché potírání nebo křídla pouze dochucujete solí a pepřem. Potřete 1-1,5 kg kuřecích křídel solí a pepřem nebo směsí koření a poté je namočte do 1 šálku kukuřičného škrobu. Křídla rozložte v rovnoměrné vrstvě na drátěný stojan a nechte je při pokojové teplotě, dokud křídla nevstřebají škrob a jejich povrch nezačne vypadat lepkavě, přibližně 15 minut.
- Mokrá metoda. Pokud chcete křídla marinovat, bude vám tato metoda vyhovovat. Marinujte 1-1,5 kg kuřecích křídel v marinádě dle vlastního výběru. Kuřecí maso vyjměte z marinády a 2 lžíce marinády rozšlehejte s 1 šálkem kukuřičného škrobu a 2/3 šálku vody. Kuře namočte do kukuřičné škrobové kaše a nechte přebytečnou vodu odkapat zpět do misky. Přistupte ke smažení.
- Pečení. Ve woku na středním plameni rozehřejte 5-8 cm oleje. Kuřecí křídla smažte po částech, dokud nebudou světle zlatavě hnědá, asi 2 minuty. Přendejte je z oleje na mřížku a poté smažení opakujte se zbývajícími křidélky. Jakmile jednou usmažíte všechna křídla, smažte je znovu po dávkách, dokud nezhnědnou, asi 2 až 3 minuty.
- Jak připravit křídla ve fritéze. Pro kuřecí křídla použijte výše uvedený suchý způsob a smažte je při teplotě 200 stupňů po dobu 20 minut, přičemž je v polovině smažení obraťte. Nechte 5 minut vychladnout, pokapejte rostlinným olejem a opět 5 minut smažte na vzduchu.