Čanachi po ukrajinsku: recept na neuvěřitelně chutný guláš ze zakarpatské kuchyně

Chcete-li se dozvědět, jak uvařit čanachi na ukrajinský způsob, přečtěte si níže.

Čanachi je tradiční gruzínské jídlo ze skopového masa a zeleniny. Čanachi se však vaří i v západních oblastech Ukrajiny – z masa a fazolí, s přidáním česneku a papriky. O tom, jak uvařit čanachi v ukrajinštině, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube Zakarpatska Gospodinya.

Recept na čanachi

Složení: 1:

  • maso – 700 g
  • vařené (nebo konzervované) fazole – 600 g
  • brambory – 800 g
  • mrkev – 2 ks.
  • rajče – 1-2 ks
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 3-4 stroužky
  • sůl – podle chuti
  • pepř – podle chuti
  • sladká paprika – 1-2 lžičky
  • bylinky (kopr nebo petržel) – podle chuti

Příprava:

  1. Pro přípravu tohoto ukrajinského pokrmu podobného guláši oloupejte brambory, mrkev, cibuli a česnek. Bylinky omyjte, osušte a nasekejte nožem.
  2. Brambory nakrájejte na středně velké kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka a cibuli na malé kostičky. Maso by mělo být také nakrájeno na středně velké kostky. Rajčata blanšírujte a poté je očistěte.
  3. V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a vložte do něj maso. Kousky masa smažte, dokud nezhnědne a neodpaří se tekutina.
  4. Poté vsypeme cibuli a mrkev, osolíme a opepříme. Hrnec přikryjte pokličkou a duste suroviny do měkka, podle potřeby přidávejte vodu.
  5. Poté přidejte papriku a maso se zeleninou promíchejte. Do hrnce přilijte také rajčatový protlak a suroviny znovu promíchejte.
  6. V samostatné pánvi osmahněte na oleji brambory a občas je promíchejte. Když jsou brambory zcela uvařené, osolte je podle chuti.

Čanachi můžete dokončit dvěma způsoby: do hrnce, ve kterém se dusí maso, nasypte brambory a uvařené fazole, zalijte vařící vodou tak, aby zakryla všechny ingredience, a pokrm několik minut povařte. Přidejte také česnek.

Případně můžete všechny ingredience spojit v hrnci a několik minut ohřívat v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Hotový pokrm naaranžujte na talíře a posypte nasekanými bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: