Pečené maso se skvěle kombinuje s poněkud neobvyklou přílohou – haluškami
Kocjurba je starobylé vydatné jídlo, které podle předpokladů patří do kozácké kuchyně. Pečené maso se dokonale kombinuje s poněkud neobvyklou přílohou – haluškami. O tom, jak uvařit kotsyurbu s haluškami, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Zakarpatska Gospodinya“.
Recept na kotyurbu
Složení: 1:
- Svíčková – 450 g
- brambory – 1 kg
- mouka – 550 g
- kefír – 300 ml
- vejce – 2 ks
- cibule – 1 ks
- sladká paprika – 1 lžička.
- sůl – 1 lžička.
- pepř – podle chuti
- zelená cibule – podle chuti
Příprava:
- Pro přípravu kotsurby oloupejte brambory a cibuli. Brambory nakrájejte na středně velké kostky a cibuli nakrájejte nožem.
- Připravte těsto na halušky: do mísy prosejte mouku a přidejte do ní sůl. V samostatné míse rozšlehejte vejce do homogenní konzistence a poté je vlijte do mouky.
- Do mouky postupně přilévejte kefír a vypracujte husté pružné těsto. Těsto rozválejte do tvaru klobásy a nakrájejte na stejně velké kousky.
- V hlubokém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přilijeme trochu oleje a vhodíme halušky. Poté, co vyplavou, je vařte 5-6 minut. Aby se knedlíčky na talíři neslepily, můžete do nich přidat ještě trochu oleje.
- Brambory přendejte do hrnce, zalijte vodou a hrnec postavte na oheň a přikryjte pokličkou. Maso nakrájejte na malé kousky a osmažte na másle dohněda.
- Do hrnce s masem vsypeme cibuli a maso dusíme do měkka. Když cibule změkne, přidáme papriku, suroviny promícháme a ještě několik minut dusíme.
- Chcete-li kotsurbu podávat, naaranžujte na talíře brambory, na ně položte knedlíky a navrch naaranžujte opečené maso a cibuli. Tento krok zopakujte a poté pokrm posypte nasekanou zelenou cibulkou.