Kocjurba s galuškami: recept na vydatný kozácký oběd

Pečené maso se skvěle kombinuje s poněkud neobvyklou přílohou – haluškami

Kocjurba je starobylé vydatné jídlo, které podle předpokladů patří do kozácké kuchyně. Pečené maso se dokonale kombinuje s poněkud neobvyklou přílohou – haluškami. O tom, jak uvařit kotsyurbu s haluškami, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Zakarpatska Gospodinya“.

Recept na kotyurbu

Složení: 1:

  • Svíčková – 450 g
  • brambory – 1 kg
  • mouka – 550 g
  • kefír – 300 ml
  • vejce – 2 ks
  • cibule – 1 ks
  • sladká paprika – 1 lžička.
  • sůl – 1 lžička.
  • pepř – podle chuti
  • zelená cibule – podle chuti

Příprava:

  1. Pro přípravu kotsurby oloupejte brambory a cibuli. Brambory nakrájejte na středně velké kostky a cibuli nakrájejte nožem.
  2. Připravte těsto na halušky: do mísy prosejte mouku a přidejte do ní sůl. V samostatné míse rozšlehejte vejce do homogenní konzistence a poté je vlijte do mouky.
  3. Do mouky postupně přilévejte kefír a vypracujte husté pružné těsto. Těsto rozválejte do tvaru klobásy a nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. V hlubokém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přilijeme trochu oleje a vhodíme halušky. Poté, co vyplavou, je vařte 5-6 minut. Aby se knedlíčky na talíři neslepily, můžete do nich přidat ještě trochu oleje.
  5. Brambory přendejte do hrnce, zalijte vodou a hrnec postavte na oheň a přikryjte pokličkou. Maso nakrájejte na malé kousky a osmažte na másle dohněda.
  6. Do hrnce s masem vsypeme cibuli a maso dusíme do měkka. Když cibule změkne, přidáme papriku, suroviny promícháme a ještě několik minut dusíme.
  7. Chcete-li kotsurbu podávat, naaranžujte na talíře brambory, na ně položte knedlíky a navrch naaranžujte opečené maso a cibuli. Tento krok zopakujte a poté pokrm posypte nasekanou zelenou cibulkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: