Kuřecí kebab doma: recept na šťavnaté jídlo

Připravte si tento skvělý kebab doma, vychutnejte si každé sousto a nechte svou kuchyni naplnit vůní lahodného, zdravého a chutného jídla.

Kuřecí kebab připravený doma podle tohoto receptu je ideální volbou k večeři. Díky šťavnatému masu, aromatickému koření a báječné smetanovo-česnekové omáčce dokáže tento pokrm potěšit i ty nejnáročnější gurmány. Na dietní stránce se dozvíte, jak připravit kuřecí kebab za méně než 30 minut ve fritéze. Šťavnatost kuřecích stehen, vyvážená chuť a rychlost přípravy z něj činí nepostradatelný pokrm pro posezení s přáteli nebo rodinné večeře.

Recept

Složení:

  • Kuřecí stehno 0,5 kg
  • česnekové koření 1 lžička
  • Uzená paprika 1 lžička.
  • Koření na kuře 1 lžička
  • Sůl
  • Pepř

Na omáčku:

  • Máslo 1 polévková lžíce
  • Drcený česnek 1 lžička.
  • Nasekaná petrželka 1 lžička.
  • Sůl

Vaření

  1. Do velké mísy přidejte kuřecí stehna a výše uvedené koření. Důkladně promíchejte, aby byl každý kousek rovnoměrně obalený kořením.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a navlékněte na špejle.
  3. Vložte kuřecí špízy do fritézy (nebo použijte metodu smažení na vzduchu, pokud máte tuto možnost) při teplotě 190 °C a smažte 15 minut, přičemž v polovině smažení kebaby obraťte.
  4. Zatímco se kuře peče, připravte omáčku: smíchejte rozpuštěné máslo s rozmačkaným česnekem, solí a petrželkou.
  5. Když je kebab hotový, potřete ho česnekovo-máslovou omáčkou.

Tipy:

  • Pokud chcete experimentovat, můžete do česnekové a smetanové omáčky přidat trochu citronové šťávy nebo jiného koření, abyste jí dodali jedinečnou chuť.
  • Kuřecí kebab podávejte teplý spolu s čerstvým zeleninovým salátem nebo lehkou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: