Losos připravený ve smetanové omáčce s citronem má jemnou chuť.
Losos je nejen zdravá, ale také velmi elegantní ryba, která se skvěle hodí ke slavnostní večeři. Vařený ve smetanové omáčce s citronem má jemnou chuť a skvěle doplní každou romantickou atmosféru.
Recept
Složení:
- filet z lososa – 2 ks
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
- olej – 2 polévkové lžíce.
- česnek – 1 stroužek
- dvojitá smetana – 1/2 šálku
- citronová šťáva – 2 lžičky.
- sušený kopr – špetka
Příprava:
- Příprava filetů z lososa ve smetanové omáčce s citronem Ryby osolte a opepřete. Na pánvi na středním ohni rozpusťte polovinu másla.
- Lososa smažte kůží nahoru, dokud nezezlátne, asi 5-7 minut. Poté rybu otočte a smažte ji asi 5 minut, dokud není propečená.
- Mezitím v hrnci rozpusťte zbývající máslo. Oloupejte a rozdrťte česnek, přidejte ho do másla a po minutě přilijte smetanu.
- Za stálého míchání vařte omáčku asi 2 minuty, poté přidejte citronovou šťávu a kopr. Filety z lososa položte na talíře a přelijte je smetanovou omáčkou.