Losos ve smetanové omáčce s citronem

Losos připravený ve smetanové omáčce s citronem má jemnou chuť.

Losos je nejen zdravá, ale také velmi elegantní ryba, která se skvěle hodí ke slavnostní večeři. Vařený ve smetanové omáčce s citronem má jemnou chuť a skvěle doplní každou romantickou atmosféru.

Recept

Složení:

  • filet z lososa – 2 ks
  • sůl – podle chuti
  • pepř – podle chuti
  • olej – 2 polévkové lžíce.
  • česnek – 1 stroužek
  • dvojitá smetana – 1/2 šálku
  • citronová šťáva – 2 lžičky.
  • sušený kopr – špetka

Příprava:

  1. Příprava filetů z lososa ve smetanové omáčce s citronem Ryby osolte a opepřete. Na pánvi na středním ohni rozpusťte polovinu másla.
  2. Lososa smažte kůží nahoru, dokud nezezlátne, asi 5-7 minut. Poté rybu otočte a smažte ji asi 5 minut, dokud není propečená.
  3. Mezitím v hrnci rozpusťte zbývající máslo. Oloupejte a rozdrťte česnek, přidejte ho do másla a po minutě přilijte smetanu.
  4. Za stálého míchání vařte omáčku asi 2 minuty, poté přidejte citronovou šťávu a kopr. Filety z lososa položte na talíře a přelijte je smetanovou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: