Přečtěte si o tom, jak připravit čokoládový cheesnik níže.
Ukrajinský dezert cheesnik je velmi podobný tvarohovému koláči, ale liší se sypkou strukturou. Existuje mnoho moderních variant cheesniku, z nichž jedna, a to s čokoládou, dělá z dezertu lahodný doplněk Valentýna. O tom, jak připravit čokoládový cheesecake, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Recepty Julie“.
Recept na čokoládový cheesecake
Složení: 1:
- mouka – 90 g
- tvaroh – 400 g tvaroh – 400 g
- vejce – 4 ks
- sůl – 2 špetky
- kakao – 15 g
- cukr – 160 g
- zakysaná smetana – 100 g
- soda – 4 g
- kukuřičný škrob – 15 g
- vanilka – podle chuti
Příprava:
- Pro přípravu tvarohového koláče Lvov s čokoládovými sušenkami přendejte tvaroh do hluboké mísy, přidejte dvě vejce, přisypte 60 g cukru a špetku soli pro vyvážení chuti. Ingredience promíchejte dohladka.
- Přidejte také kukuřičný škrob a pro jemnější strukturu šlehejte ponorným mixérem.
- Pro přípravu čokoládových sušenek vyšlehejte v samostatné míse zbylá vejce a přidejte 100 g cukru. Směs šlehejte, dokud nezesvětlá a nezdvojnásobí svůj objem.
- Do vyšlehaných vajec vlijte zakysanou smetanu – měla by být předehřátá na pokojovou teplotu. Přisypeme také jedlou sodu, sůl a kakao a směs pokaždé promícháme.
- Mouku prosejeme a postupně ji přidáváme do vaječné směsi s kakaem. Čokoládové těsto uhněťte do hladké konzistence.
- Formu na pečení vymažeme rostlinným nebo máslovým olejem, rovnoměrně rozetřeme vrstvu tvarohové směsi. Jako druhou vrstvu rozetřeme čokoládové sušenkové těsto.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a čokoládový cheesecake pečte 25 minut. Hotový dezert opatrně vyklopte na talíř a počkejte, až vychladne. Aby byl piškot šťavnatý, můžete ho navíc namočit do libovolného sirupu.