Palačinky jsou chutným jídlem pro všechny časy.

Každá hostitelka má svůj vlastní recept na palačinky a každý člověk má své preference, co k nim jíst.

Zdálo by se, že co může být jednoduššího než příprava lívanců? Na první pohled je to úkol, který zvládne i dítě. Ale na ten druhý je jasné, že vše je mnohem složitější – těsto je příliš tekuté nebo gumové, případně jsou příliš ploché. Existuje několik triků, které vám umožní udělat nadýchané lívance na kefíru opravdu chutné.

Kulinářské triky pro přípravu lívanců

Ve skutečnosti jsou tyto tipy docela jednoduché, jen na to ne všechny hospodyňky myslí:

  • Do těsta je třeba přidat správné množství cukru. Pokud je cukru příliš mnoho, těsto bude hutné a těžké. pokud je ho příliš málo, nebude hnědé a voňavé;
  • Do jíšky byste měli přidat trochu soli, protože posílí lepek v mouce, ale ani s ní byste to neměli přehánět, protože těsto bude hutnější a méně aromatické;
  • stačí jedno vejce na půl litru tekutiny, jinak bude těsto také příliš husté. A aby bylo těsto nadýchané, je třeba přidat rostlinný olej;
  • u lívanců bez droždí je povinné použít jedlou sodu, která díky oxidu uhličitému udělá těsto nadýchanější.

Palačinky jako univerzální snídaňové jídlo

Aby byly palačinky opravdu nadýchané, je třeba nechat těsto 15-20 minut kynout. A aby se opravdu dobře smažily, je velmi důležité dobře rozpálit olej na pánvi, palačinky pak snadno zhnědnou a budou chutné. Olejem nemusíte šetřit, jen aby palačinky nebyly příliš mastné, vyložíte je na papírovou utěrku, která přebytek absorbuje.

Pokud jde o to, co k tomuto pokrmu podávat, je to poněkud univerzální – k lívancům je výborné doslova všechno, od zakysané smetany a kondenzovaného mléka až po med a marmeládu. Navíc se vůbec nemusíte omezovat na sladkosti. Existují i svačinové varianty tohoto pokrmu, například s česnekovým máslem nebo s masem a rajčaty. Zkrátka každý milovník mouky si může vybrat to, co mu opravdu chutná.

Každá hostitelka má svůj vlastní charakteristický recept na lívance a každý člověk má preference ohledně toho, co se k nim jí. Někteří výrobci nádobí dokonce nabízejí speciální pánve na jejich pečení, což vzhledem k neuvěřitelné oblibě tohoto pokrmu není vůbec překvapivé. Důležité je pamatovat na to, že nejlepší je jíst je horké – tak se zachová maximum chuti a vy si z lívanců můžete vychutnat skutečný požitek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: