Palačinky na prudkém varu mají druhý název – pudinkové palačinky.
Palačinky se mohou vařit s mlékem, nebo se mohou vařit ve vroucí vodě. Horká voda vaří mouku, čímž aktivuje lepek, a výsledkem jsou palačinky, které jsou velmi tenké a křehké, ale netrhají se. A rozhodně stojí za to je připravit na Palačinkářský den, píše Focus.
Jediné, co byste neměli dělat, je přidávat do těsta příliš mnoho mouky, i když se vám zdá příliš tekuté. Právě díky této konzistenci se totiž dobře roztírá na pánvi a palačinky jsou tenké a „krajkové“.
Palačinky z vařící vody
Složení:
- Dvě vejce;
- voda – 1 šálek;
- mléko – 1 šálek;
- pšeničná mouka – 1 šálek;
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
- sůl – ½ lžičky.
Příprava:
- Připravte si všechny ingredience. Přiveďte sklenici vody k varu. Zatímco se voda vaří, vyšlehejte vejce se solí mixérem do pěny. Za stálého šlehání vlijte do vajec vroucí vodu. Za stálého šlehání přilévejte studené mléko. Poté vmíchejte prosátou mouku.
- Nakonec do těsta přidejte rostlinný olej a pošlete ho na 20-30 minut do lednice.
- Dobře rozehřejte pánev, lehce ji vymažte rostlinným olejem a nalijte do ní naběračku těsta a rozetřete ji po dně. Smažte, dokud okraje nezezlátnou, pak je obraťte a smažte ještě asi 30 sekund. Hotové palačinky naskládejte na sebe a každou potřete máslem.