Recept na palačinky na vroucí vodě: chutné a jednoduché

Palačinky na prudkém varu mají druhý název – pudinkové palačinky.

Palačinky se mohou vařit s mlékem, nebo se mohou vařit ve vroucí vodě. Horká voda vaří mouku, čímž aktivuje lepek, a výsledkem jsou palačinky, které jsou velmi tenké a křehké, ale netrhají se. A rozhodně stojí za to je připravit na Palačinkářský den, píše Focus.

Jediné, co byste neměli dělat, je přidávat do těsta příliš mnoho mouky, i když se vám zdá příliš tekuté. Právě díky této konzistenci se totiž dobře roztírá na pánvi a palačinky jsou tenké a „krajkové“.

Palačinky z vařící vody

Složení:

  • Dvě vejce;
  • voda – 1 šálek;
  • mléko – 1 šálek;
  • pšeničná mouka – 1 šálek;
  • rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
  • sůl – ½ lžičky.

Příprava:

  1. Připravte si všechny ingredience. Přiveďte sklenici vody k varu. Zatímco se voda vaří, vyšlehejte vejce se solí mixérem do pěny. Za stálého šlehání vlijte do vajec vroucí vodu. Za stálého šlehání přilévejte studené mléko. Poté vmíchejte prosátou mouku.
  2. Nakonec do těsta přidejte rostlinný olej a pošlete ho na 20-30 minut do lednice.
  3. Dobře rozehřejte pánev, lehce ji vymažte rostlinným olejem a nalijte do ní naběračku těsta a rozetřete ji po dně. Smažte, dokud okraje nezezlátnou, pak je obraťte a smažte ještě asi 30 sekund. Hotové palačinky naskládejte na sebe a každou potřete máslem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: