Sekané kotlety pod sýrem v troubě: recept na „líný“ pokrm

Tento recept na sekané řízky je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat domácí chuť bez větší námahy.

Pokud hledáte jednoduchý, ale zároveň neuvěřitelně chutný recept, který se bude líbit dospělým i dětem, věnujte pozornost této možnosti – sekaným řízkům v troubě.

Na stránce olga_riabenko_ vyprávěla, jak připravit sekané kotlety pod sýrem. Je to skvělá alternativa ke smaženým řízkům a díky tomu, že je maso nakrájené, si pokrm zachovává šťavnatost.

Recept

Složení:

  • Kuřecí řízek 500 g
  • Rajče 1 ks.
  • Vejce 1 ks.
  • Zakysaná smetana 20% 2 polévkové lžíce
  • Mouka 2 polévkové lžíce
  • Tvrdý sýr 200 g
  • Česnekové koření 2 lžičky.
  • Uzená paprika 1 lžička l
  • Sůl
  • Pepř

Vaření

  1. Kuřecí řízek a rajče nakrájejte na malé kousky.
  2. Přidejte zakysanou smetanu, vejce, koření a mouku. Vše promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
  3. Kotlety položíme na pergamenem vyložený plech, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 35 minut při 200°.

Tipy:

  • Pokud chcete mít zlatavou kůrku, zapněte na konci pečení na několik minut režim grilování.
  • Kotlety lze připravit z jakéhokoli druhu masa – kuřecího, krůtího, vepřového nebo dokonce ze směsi několika druhů.
  • Experimentujte s kořením nebo dalšími přísadami a vytvořte jedinečné kulinářské dílo.

Tento recept na sekané řízky je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat domácí chuť bez větší námahy. Bude se hodit jak na běžnou rodinnou večeři, tak na slavnostní stůl, kde každý bude moci pocítit péči a lásku vloženou do každého pokrmu.

Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, že lenost v kuchyni může být klíčem k opravdovému kulinářskému potěšení.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: