Neobvyklé a originální: recept na salát s palačinkami a krůtím masem

Pokud vám zbyly palačinky, můžete je použít na chutný a vydatný salát.

Palačinky jsou univerzální pokrm, který může být dezertem i hlavním jídlem. Můžete z nich také připravit salát. Pokud vás už nudí palačinky s náplní, píše Fokus.

Salát s palačinkami a krůtím masem

Složení: 1:

Na palačinky:

  • dvě vejce;
  • voda – 250 ml
  • mléko – 250 ml
  • mouka – 145 g
  • rostlinný olej – 30 ml
  • přepuštěné máslo – 30 g
  • sůl – 1 lžička.

Na salát:

  • krůtí filé – 300 g;
  • bobkový list – 1 kus;
  • oregano pepř – 3 hrášky;
  • konzervovaná kukuřice – jedna plechovka;
  • řapíkatý celer – 1 kus;
  • ananas – 200 g;
  • majonéza – 120 g;
  • kari – 1½ lžičky;
  • petržel, sůl.

Příprava:

  1. Nejprve si připravte palačinky. Pomocí mixéru vyšlehejte vejce se solí do pěny. Přilijte horkou vodu. Poté studené mléko. Přidejte prosátou mouku. Promíchejte a přilijte rostlinný olej. Palačinkové těsto dejte na 30 minut do lednice.
  2. Dobře rozehřejte pánev. Lehce ji vymažte rozpuštěným máslem. A usmažte palačinky tak, že do nich naběračkou nalijete těsto. Palačinky dejte stranou.
  3. Uvařte krůtí maso. Prsa vložte do studené vody a přiveďte k varu. Přidejte bobkový list, nové koření a sůl. Vařte krůtu na mírném ohni 30 minut.
  4. Ananas nakrájejte na velké kostky a celer na plátky. Nasekejte petrželku. Smíchejte s majonézou a kari. Palačinky nakrájejte na kosočtverce.
  5. Uvařeného krůtího masa necháme vychladnout a nakrájíme ho na kostičky. V salátové míse smíchejte krůtí maso, palačinky, ananas, celer a kukuřici. Přidejte majonézový dresink a podle chuti osolte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: