Tato polévka dokáže vaše tělo nejen zahřát, ale také mu dodat energii.
Tento recept kombinuje čerstvost zeleniny, bohatost kokosového mléka a pikantnost koření a vytváří tak jedinečnou kytici chutí, která vás potěší s každou další lžící.
Stránka ALFIE STEINEROVÉ sdílela recept na thajskou zelenou nudlovou polévku, pokrm plný živých potravin a chutí a také řady zdraví prospěšných látek. Tato polévka dokáže vaše tělo nejen zahřát, ale také mu dodat energii. Recept je určen pro 4 porce.
Recept
Složení:
- Vývar
- Čerstvá máta 15 g
- Čerstvý koriandr 15 g
- Špenát 200 g
- Česnek 5 stroužků
- Čerstvý zázvor 1 malý kousek
- Cibule (bílá část do vývaru, bylinky do nádivky) 1 svazek
- Limetka 2 ks
- Sójová omáčka 2 polévkové lžíce
- Kokosové mléko 400 ml
- Vroucí voda 1 litr
- Zeleninové bujónové kostky 2 ks.
- Miso pasta 1 lžička
- Sůl
- Olej
- Nádivka
- Uzené tofu 400 g
- Žampiony 250 g
- Pak choy 250 g
- Červená paprika 1 ks.
- Rýžové nudle
-
Opékaný sezam
Příprava
- Česnek, zázvor, čerstvé bylinky a špenát vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. V případě potřeby přidejte trochu vody a poté rychle rozšlehejte dohladka.
- Přidejte sójovou omáčku, 100 ml kokosového mléka a šťávu z jedné limetky a ještě jednou důkladně rozmixujte. V případě potřeby dochuťte solí.
- Připravenou směs nalijte do hrnce. Dvě kostky zeleniny rozpustíme v jednom litru vroucí vody a přidáme je do hrnce. Vše přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 10-15 minut. Pokud chcete vývaru více, stačí přidat další vroucí vodu.
- Na náplň nakrájejte uzené tofu na plátky a osmažte je na středně silném ohni na troše rostlinného oleje, pro chuť přidejte trochu sójové omáčky.
- Totéž udělejte s houbami a bok choy předem blanšírujte, aby zůstal křehký a čerstvý.
- Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a vložte je do mísy.
- Do mísy s nudlemi nalijte zelený vývar a přidejte připravené přílohy: smažené tofu, houby a bok choy. Na závěr přidejte čerstvou cibuli, nakrájenou červenou chilli papričku a posypte opečenými sezamovými semínky.
Vyzkoušejte tento recept a nechte si každou lžící polévky dodat teplo, energii a dobrou náladu.
Dobrou chuť!