Zelená nudlová polévka: recept na thajskou kuchyni

Tato polévka dokáže vaše tělo nejen zahřát, ale také mu dodat energii.

Tento recept kombinuje čerstvost zeleniny, bohatost kokosového mléka a pikantnost koření a vytváří tak jedinečnou kytici chutí, která vás potěší s každou další lžící.

Stránka ALFIE STEINEROVÉ sdílela recept na thajskou zelenou nudlovou polévku, pokrm plný živých potravin a chutí a také řady zdraví prospěšných látek. Tato polévka dokáže vaše tělo nejen zahřát, ale také mu dodat energii. Recept je určen pro 4 porce.

Recept

Složení:

  • Vývar
  • Čerstvá máta 15 g
  • Čerstvý koriandr 15 g
  • Špenát 200 g
  • Česnek 5 stroužků
  • Čerstvý zázvor 1 malý kousek
  • Cibule (bílá část do vývaru, bylinky do nádivky) 1 svazek
  • Limetka 2 ks
  • Sójová omáčka 2 polévkové lžíce
  • Kokosové mléko 400 ml
  • Vroucí voda 1 litr
  • Zeleninové bujónové kostky 2 ks.
  • Miso pasta 1 lžička
  • Sůl
  • Olej
  • Nádivka
  • Uzené tofu 400 g
  • Žampiony 250 g
  • Pak choy 250 g
  • Červená paprika 1 ks.
  • Rýžové nudle
  • Opékaný sezam

Příprava

  1. Česnek, zázvor, čerstvé bylinky a špenát vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. V případě potřeby přidejte trochu vody a poté rychle rozšlehejte dohladka.
  2. Přidejte sójovou omáčku, 100 ml kokosového mléka a šťávu z jedné limetky a ještě jednou důkladně rozmixujte. V případě potřeby dochuťte solí.
  3. Připravenou směs nalijte do hrnce. Dvě kostky zeleniny rozpustíme v jednom litru vroucí vody a přidáme je do hrnce. Vše přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 10-15 minut. Pokud chcete vývaru více, stačí přidat další vroucí vodu.
  4. Na náplň nakrájejte uzené tofu na plátky a osmažte je na středně silném ohni na troše rostlinného oleje, pro chuť přidejte trochu sójové omáčky.
  5. Totéž udělejte s houbami a bok choy předem blanšírujte, aby zůstal křehký a čerstvý.
  6. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a vložte je do mísy.
  7. Do mísy s nudlemi nalijte zelený vývar a přidejte připravené přílohy: smažené tofu, houby a bok choy. Na závěr přidejte čerstvou cibuli, nakrájenou červenou chilli papričku a posypte opečenými sezamovými semínky.

Vyzkoušejte tento recept a nechte si každou lžící polévky dodat teplo, energii a dobrou náladu.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: