Tyto cheesecaky jsou křehké a připravují se prakticky bez vaší účasti.
Cheesecaky jsou ideální volbou k snídani. V troubě se vyklubou dietní a navíc jsou připravené bez mouky a oleje. Pokud máte rádi křupavou kůrku, před pečením obalte cheesecaky ve strouhance z ořechů nebo v drcených kukuřičných lupíncích, píše Focus.
Tvarohové koláčky v troubě
Složení: 1:
- Tvaroh – 400 g;
- sultánky – 70 g;
- jedno vejce;
- krupice – 4 polévkové lžíce;
- cukr – 2 polévkové lžíce;
- vanilkový extrakt – 4 kapky nebo vanilin.
Příprava:
- Sultánky zalijte malým množstvím horké vody a nechte 10 minut odstát. Vejce s cukrem vyšlehejte mixérem do nadýchané, světlé a homogenní hmoty. Přisypeme krupici a dobře promícháme. Necháme 10 minut odstát.
- Tvaroh protřeme přes jemné síto, smícháme s vaječnou a krupicovou směsí, sultánkami a vanilkovým extraktem. Důkladně promíchejte.
- Z tvarohového těsta vytvarujeme tvarohové koláčky, přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a umístíme je v malé vzdálenosti od sebe. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Tvarohové koláčky pečte v troubě 25-30 minut, jednou je otočte. Podávejte se zakysanou smetanou, oblíbeným džemem nebo kondenzovaným mlékem.