Jak vařit květák s kořením: osvědčený recept

Květák s kořením v troubě – dobrá příloha k večeři

Květák s chilli, limetkou a paprikou může být dobrou přílohou k večeři. Koření vytvoří hlubokou chuť, které nelze dosáhnout jinými přísadami. Eating Well tento recept otestoval ve své kuchyni a má několik tipů.

Květák je zdravá potravina. Obsahuje sloučeniny zvané glukosinoláty, které mohou předcházet rakovině, a také vlákninu, která je nezbytná pro zdravá střeva a trávicí systém.

Aby byl květák chutný, lze ho připravit v troubě s chilli a limetkou. Pro rozmanitost chutí kuchaři radí používat různé druhy chilli papriček: kašmíri, ancho, guajillo. Pokrm lze také posypat sýrem a opečenými dýňovými semínky.

Kromě chilli můžete přidat i další koření: uzenou papriku. kajenský pepř.

Recept

Složení:

  • 6 šálků růžiček květáku;
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje;
  • 1 polévková lžíce limetkové šťávy a limetkové klínky a kůra na ozdobu;
  • 1 lžička ancho chilli v prášku;
  • 1 lžička uzené papriky;
  • ½ lžičky česnekového prášku;
  • ½ lžičky cibulového prášku; ½ lžičky cibulového prášku;
  • ½ čajové lžičky soli;
  • ⅛ lžička kajenského pepře (nepovinné);
  • 1 lžíce natrhaných čerstvých lístků koriandru.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Velký hluboký plech vyložte pergamenovým papírem.
  2. Na plechu smíchejte květák se 2 lžícemi oleje, lžící limetkové šťávy, chilli papričkou ancho, uzenou paprikou, česnekem, cibulovým práškem, solí a kajenským pepřem. Urovnejte do rovnoměrné vrstvy.
  3. Za občasného promíchání pečte 15-20 minut do měkka a dozlatova.
  4. Přendejte do servírovací mísy a posypte koriandrem. Ozdobte kůrou z limetky a podle potřeby podávejte s klínky limetky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: