Křupavá nakládaná cibule: recept na šťavnatou svačinu

Tento jednoduchý, ale velmi účinný recept vám umožní mít vždy po ruce chutný doplněk k oblíbeným pokrmům.

Nakládaná cibule není jen doplňkem pokrmů, ale skutečným kulinářským objevem, který dodá jasnou chuť a vůni každému obědu či večeři. Hodí se k masovým pokrmům, kebabu, salátům apod.

Na stránce innalafood jsme se dozvěděli o snadno připravitelném receptu, který vám umožní vychutnat si tuto pikantní pochoutku po dlouhou dobu.

Recept

Složení:

  • Cibule 2-3 ks.
  • Citron 2-4 plátky
  • Bylinky (petržel, kopr nebo koriandr – podle chuti)
  • Voda 500 ml
  • Cukr 1 polévková lžíce
  • Sůl 1/2 lžičky
  • Ocet 3-4 polévkové lžíce

Příprava

  1. Nejprve cibuli opatrně oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Připravené kroužky vložte do sklenice, ve které je budete marinovat. V této fázi přidejte několik snítek bylinek a plátky citronu, které dodají svačině svěžest a citrusovou lehkost.
  2. Aby cibule nebyla tak pikantní a byla jemnější, je třeba ji spařit vroucí vodou. To provedete tak, že nakrájená kolečka zalijete horkou vodou a necháte několik minut odstát. Poté vodu opatrně slijte.
  3. V malém hrnci smíchejte vodu, cukr a sůl, přidejte aromatické koření a směs přiveďte k varu.
  4. Zelenina a koření, které lze přidat podle potřeby (bobkový list, zrnka pepře, hřebíček), udělají chuť nakládané cibule ještě bohatší a zajímavější.
  5. Když je marináda hotová, opatrně jí zalijte cibuli ve sklenici.
  6. Přidejte ocet, který dodá cibuli potřebnou kyselost a udrží ji křupavou. Sklenici přikryjte víčkem a nechte zrát do pokojové teploty, poté ji vložte do lednice.

Nakládaná cibule bude hotová za několik hodin, ale pro co nejintenzivnější chuť je lepší nechat ji v lednici přes noc. Tato svačinka vydrží poměrně dlouho – v lednici i několik týdnů.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: