Tento jednoduchý, ale velmi účinný recept vám umožní mít vždy po ruce chutný doplněk k oblíbeným pokrmům.
Nakládaná cibule není jen doplňkem pokrmů, ale skutečným kulinářským objevem, který dodá jasnou chuť a vůni každému obědu či večeři. Hodí se k masovým pokrmům, kebabu, salátům apod.
Na stránce innalafood jsme se dozvěděli o snadno připravitelném receptu, který vám umožní vychutnat si tuto pikantní pochoutku po dlouhou dobu.
Recept
Složení:
- Cibule 2-3 ks.
- Citron 2-4 plátky
- Bylinky (petržel, kopr nebo koriandr – podle chuti)
- Voda 500 ml
- Cukr 1 polévková lžíce
- Sůl 1/2 lžičky
- Ocet 3-4 polévkové lžíce
Příprava
- Nejprve cibuli opatrně oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Připravené kroužky vložte do sklenice, ve které je budete marinovat. V této fázi přidejte několik snítek bylinek a plátky citronu, které dodají svačině svěžest a citrusovou lehkost.
- Aby cibule nebyla tak pikantní a byla jemnější, je třeba ji spařit vroucí vodou. To provedete tak, že nakrájená kolečka zalijete horkou vodou a necháte několik minut odstát. Poté vodu opatrně slijte.
- V malém hrnci smíchejte vodu, cukr a sůl, přidejte aromatické koření a směs přiveďte k varu.
- Zelenina a koření, které lze přidat podle potřeby (bobkový list, zrnka pepře, hřebíček), udělají chuť nakládané cibule ještě bohatší a zajímavější.
- Když je marináda hotová, opatrně jí zalijte cibuli ve sklenici.
- Přidejte ocet, který dodá cibuli potřebnou kyselost a udrží ji křupavou. Sklenici přikryjte víčkem a nechte zrát do pokojové teploty, poté ji vložte do lednice.
Nakládaná cibule bude hotová za několik hodin, ale pro co nejintenzivnější chuť je lepší nechat ji v lednici přes noc. Tato svačinka vydrží poměrně dlouho – v lednici i několik týdnů.
Dobrou chuť!