Jednoduchá a finančně nenáročná verze předkrmu, která ozdobí každou hostinu.
Vejce plněná smaženou cibulí, vlašskými ořechy a sýrem vaše hosty jistě překvapí neobvyklou chutí.
Recept
Složení:
- kuřecí vejce 5 ks
- cibule 1 ks
- vlašské ořechy 5 ks
- zakysaná smetana 2 polévkové lžíce
- parmezán 70 g
- máslo 30 g
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Vejce vařte od bodu varu 10 minut natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte je a rozkrojte na poloviny. Bílky dejte stranou a žloutky vložte do mísy.
- Oloupejte, omyjte a nakrájejte cibuli na malé kostičky a osmažte ji na másle dozlatova.
- Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
- Ořechy lehce opražte na suché pánvi a nasekejte nadrobno.
- Ke žloutkům přidáme osmaženou cibuli, přidáme ořechy, mletý černý pepř, sůl, zakysanou smetanu a dobře prohněteme v homogenní hmotu. Touto směsí naplníme půlky vajec a posypeme sýrem.