Prolamované tenké palačinky na vroucí vodě: perfektní i v půstu

Palačinky z vody a vajec jsou stejně chutné jako ty z mléka.

Palačinky jsou již dlouho součástí naší známé kuchyně. Každá hostitelka má svůj osvědčený recept a oblíbené náplně. Někdo do nich něco zabalí, jiný je jednoduše namaže marmeládou, medem, kondenzovaným mlékem nebo čokoládovou pastou.

Dnes se podíváme na to, jak připravit palačinky, aniž bychom do nich použili mléko.

Klasické palačinky – recept bez náplně

Palačinky na vařící vodě jsou tenké, chutné a křehké. Nejsou náročné na přípravu, ale výsledek vás jistě potěší.

Ingredience: 1:

  • jeden hrnek mouky;
  • dvě vejce;
  • 330 mililitrů vody;
  • dvě polévkové lžíce cukru;
  • třetina čajové lžičky jedlé sody;
  • dvě polévkové lžíce oleje;
  • špetka soli;
  • balíček vanilkového cukru.

Příprava:

  1. Vejce vyšlehejte se solí, vanilkou a cukrem do pěny. Vodu v receptu rozdělte na polovinu.
  2. První část přidejte do těsta teplou a pokračujte ve šlehání. Poté přidáme mouku, měli bychom získat homogenní směs bez hrudek.
  3. Zbylou vodu přivedeme k varu a za rychlého míchání ji vlijeme do těsta, aby se uvařila.
  4. Přidejte máslo a nechte palačinkové těsto půl hodiny vyluhovat.
  5. Poté je můžete usmažit na rozpálené pánvi potřené kapkou oleje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: