Rassolnik s perlovou polévkou a okurkami: tradiční recept

Hlavní ingrediencí jsou nakládané okurky a perlovka

Recept na tuto polévku zná téměř každá hostitelka. Hlavní ingrediencí jsou nakládané okurky a perlovka.

Pro přípravu rassolniku uvařte předem masový vývar nebo si udělejte libovou polévku na vodě. Pokrm se ukáže jako vydatný, sytý a ideální pro sytý oběd.

Recept

Složení:

  • vývar 2,5 litru
  • perlové kroupy 0,5 polévkové lžíce.
  • brambory 3 ks
  • nakládané okurky 4 ks
  • cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks.
  • rajčatový protlak 100 g
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • bylinky (petržel, kopr)
  • rostlinný olej
  • zakysaná smetana

Příprava:

  1. Perlové kroupy několikrát propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na středně velké kostky.
  3. Okurky nastrouhejte na hrubém struhadle.
  4. Kopr a petrželku omyjte a nasekejte nadrobno.
  5. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  6. Na pánvi s rostlinným olejem osmahněte do měkka, přidejte rajčatový protlak a smažte dalších pět minut.
  7. Do horkého vývaru vložíme perličku a vaříme 20-30 minut, přidáme brambory a vaříme 10 minut, poté osmaženou zeleninu a okurky.
  8. Osolíme, opepříme a vše společně pět minut povaříme.
  9. Vypněte oheň, přidejte bylinky a nechte rassolniki 10-15 minut louhovat.
  10. Při podávání dejte do každého talíře v rassolniku zakysanou smetanu a zeleninu.

Tipy:

  • Rýži lze nahradit perlovou krupicí.
  • Libový rassolnik můžete připravit i bez masa.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: