Tento salát se připravuje s mrkví a kyselými okurkami. A může se stát hlavním jídlem
Lahodný a vydatný salát z kuřecích jater s mrkví se připravuje podle jednoduchého receptu. Kuřecí játra se v tomto pokrmu kombinují s osmaženou cibulí, kyselými okurkami a mrkví, píše Focus.
Salát s kuřecími játry
Složení:
- kuřecí játra – 500 g;
- jedna cibule;
- jedna mrkev;
- dvě nakládané nebo nakládané okurky;
- česnek – 1 stroužek;
- majonéza, petržel, sůl, černý mletý pepř.
Příprava:
- Kuřecí játra osmažte na rostlinném oleji, dokud se nerozvaří. Přendejte je na talíř, aby vychladla.
- Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle nebo korejském struhadle na mrkev. Česnek nakrájejte velmi najemno nožem nebo ho protlačte lisem na česnek.
- Cibuli osmahněte na rostlinném oleji, dokud nezprůhlední, pak přidejte mrkev a vařte ji do měkka.
- Uvařenou mrkev a cibuli přendejte do mísy a dejte do lednice zcela vychladit.
- Petrželku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou, v případě potřeby omáčku opepřete mletým černým pepřem a trochu osolte.
- Nakrájejte okurky na tenké a dlouhé proužky. Stejně tak nakrájejte na plátky kuřecí játra. Všechny ingredience smíchejte a přelijte majonézovou zálivkou.