Vydatné jídlo k večeři: recept na palačinky na kefíru s cibulí a šalvějí

Z tohoto receptu vznikne solidní pokrm, který se může stát i hlavním jídlem.

Nadýchané palačinky na kefíru s cibulí a šalotkou nejsou tenké francouzské palačinky, ale plnohodnotná vydatná večeře. Takové palačinky se připravují bez náplně. Cibule a šalvěj se vmíchají do palačinkového těsta, píše Focus.

Palačinky se šalvějí

Složení: 1:

  • 100 g másla;
  • 4 vejce;
  • 450 g mouky;
  • špetka soli;
  • 1 polévková lžíce cukru;
  • 750 ml kefíru;
  • rostlinný olej na smažení;
  • 150-200 g syrového nebo soleného vepřového sádla;
  • 2 velké cibule.

Příprava:

  1. Rozpusťte máslo a nechte ho mírně vychladnout. Vejce vyšlehejte metličkou do hladka a smíchejte s máslem. Přidejte mouku, sůl a cukr a důkladně promíchejte.
  2. Těsto nařeďte kefírem do konzistence tekuté zakysané smetany a důkladně promíchejte, aby v něm nebyly hrudky. Těsto nechte asi 30 minut stát.
  3. Nakrájejte cibuli na velmi tenké čtvrtky koleček a sádlo na malé kostičky. Vložte sádlo a na středním plameni ho osmažte, aby se tuk vyškvařil. Špalíčky vyjměte škrabkou a tuk slijte do mísy, přičemž v pánvi ponechte asi 2 lžíce.
  4. Do pánve vložte cibuli, promíchejte ji a osmažte na středním plameni. Osmaženou cibuli přidejte k šalotce, promíchejte a osolte.
  5. Na dobře rozehřátou a rozpuštěným tukem z misky vymazanou pánev dejte lžičku šalotky a cibule, nalijte palačinkové těsto a smažte palačinky jako obvykle. Tak dlouho, dokud vám nedojdou šalotky a těsto.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: