Z tohoto receptu vznikne solidní pokrm, který se může stát i hlavním jídlem.
Nadýchané palačinky na kefíru s cibulí a šalotkou nejsou tenké francouzské palačinky, ale plnohodnotná vydatná večeře. Takové palačinky se připravují bez náplně. Cibule a šalvěj se vmíchají do palačinkového těsta, píše Focus.
Palačinky se šalvějí
Složení: 1:
- 100 g másla;
- 4 vejce;
- 450 g mouky;
- špetka soli;
- 1 polévková lžíce cukru;
- 750 ml kefíru;
- rostlinný olej na smažení;
- 150-200 g syrového nebo soleného vepřového sádla;
- 2 velké cibule.
Příprava:
- Rozpusťte máslo a nechte ho mírně vychladnout. Vejce vyšlehejte metličkou do hladka a smíchejte s máslem. Přidejte mouku, sůl a cukr a důkladně promíchejte.
- Těsto nařeďte kefírem do konzistence tekuté zakysané smetany a důkladně promíchejte, aby v něm nebyly hrudky. Těsto nechte asi 30 minut stát.
- Nakrájejte cibuli na velmi tenké čtvrtky koleček a sádlo na malé kostičky. Vložte sádlo a na středním plameni ho osmažte, aby se tuk vyškvařil. Špalíčky vyjměte škrabkou a tuk slijte do mísy, přičemž v pánvi ponechte asi 2 lžíce.
- Do pánve vložte cibuli, promíchejte ji a osmažte na středním plameni. Osmaženou cibuli přidejte k šalotce, promíchejte a osolte.
- Na dobře rozehřátou a rozpuštěným tukem z misky vymazanou pánev dejte lžičku šalotky a cibule, nalijte palačinkové těsto a smažte palačinky jako obvykle. Tak dlouho, dokud vám nedojdou šalotky a těsto.