Hladká a bez hrudek: šéfkuchař sdílí recept na „dokonalou“ bramborovou kaši

Podle odborníka potřebujete k přípravě lahodné bramborové kaše jednu kuchyňskou položku.

Bramborová kaše je oblíbenou přílohou mnoha lidí. Každá hospodyňka ji připravuje po svém, ale slavná šéfkuchařka Poppy O’Tooleová prozradila tajemství přípravy dokonalé bramborové kaše, aby byla „co nejhladší a nejkrémovější“, píše Express.

„Už nikdy nebude existovat výmluva pro hrudkovitou, měkkou bramborovou kaši a já jsem se podělila o všechny tipy a triky, které jsem se za ta léta naučila,“ poznamenala Poppy.

Podle ní stačí k dosažení dokonalé konzistence použít jeden kuchyňský nástroj.

„Na této metodě se mi nejvíce líbí, že k dosažení rovnoměrně hladké konzistence nepotřebujete drahé high-tech mlýnky na maso ani struhadla (i když je můžete použít, pokud chcete), stačí vám pouze jeden klasický kuchyňský nástroj – obyčejné síto – a získáte bezkonkurenční pyré bez hrudek a sametové konzistence. Moje technika sice vyžaduje trochu námahy, ale slibuji vám, že přináší výsledky,“ zdůraznil šéfkuchař.

Jak připravit dokonalou bramborovou kaši?

Nakrájejte brambory na 2 cm silná kolečka.

Podle Poppy, pokud brambory nakrájíte na stejně velké kousky, budou se vařit stejně rychle. Tímto způsobem se vyhnete rozvařené a kašovité směsi. To je důležité při přípravě bramborové kaše, protože nestejné plátky mohou vést k nerovnoměrné struktuře.

Používejte široký hrnec

Pánev by měla být dostatečně velká, aby se v ní každá brambora rovnoměrně uvařila.

„Vařte v široké a hluboké pánvi tak, aby se plátky brambor daly uspořádat do jedné vrstvy. Pokud se budou překrývat, spodní plátky se uvaří rychleji než ty horní,“ radí šéfkuchař.

Brambory začněte vařit ve studené vodě

Poppy radí vhazovat brambory do studené vody a zvyšovat teplotu, až když jsou v ní brambory.

„Vše, co roste pod zemí, je třeba začít vařit ve studené vodě, a vše, co roste nad zemí, jako je vaše zelenina, můžete hodit rovnou do vroucí vody,“ vysvětlila.

Nezapomeňte na sůl a brambory vařte na mírném ohni.

Mak říká, že když vaříte brambory, vždy do vody přidejte sůl. Je také důležité, aby se voda příliš nevařila, aby se brambory uvařily rovnoměrněji.

Vaření v páře

Odborníci radí, abyste uvařené brambory po vypuštění vody nechali na cedníku a přikryli je čistou utěrkou, aby se zbytková vlhkost odpařila spolu s párou.

Podle šéfkuchaře jde o známou metodu, kterou používají profesionální kuchaři.

„Díky páře jsou brambory extrémně nadýchané,“ dodala.

Brambory propasírujte přes síto

Pokud brambory prosejete přes síto, získáte velmi hladkou kaši bez hrudek, které se rovnoměrně rozbijí. Tato technika také zabrání tomu, aby se brambory rozvařily a uvolnily přebytečný škrob.

Přidejte teplou dvojitou smetanu

Malé množství smetany dodá pyré sametovou konzistenci.

„Když přidáváte dvojitou smetanu, ujistěte se, že má stejnou nebo vyšší teplotu než brambory, aby se lépe vstřebávala,“ doporučuje Poppy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: