Chutná a zdravá snídaně za půl hodiny: připravte si na pánvi koláč s náplní ze zelí.

Tento koláč se bude líbit všem členům rodiny, ingredience jsou velmi jednoduché a způsob přípravy je velmi snadný.

Měkký, šťavnatý a chutný zelný koláč lze rychle připravit na pánvi. Takový koláč bude chutnat všem členům rodiny, ingredience jsou velmi jednoduché a způsob přípravy je velmi snadný. RBC-Ukrajina vám poradí, jak připravit náplň koláče se zelím na pánvi, s odkazem na videokanál YouTube „Jednoduše pikantní“.

Recept

Složení:

  • Cibule – 1 ks.
  • Mrkev – 1 ks.
  • Zelí – 300 g
  • Rajčatový protlak – 1 polévková lžíce.
  • Olej na smažení
  • Vavřínový list – 1 ks.
  • Sůl – 1/3 lžičky.
  • Cukr – špetka

Na těsto:

  • Vejce – 2 ks.
  • Zakysaná smetana nebo kefír – 200 g
  • Sůl – ¼ lžičky.
  • Cukr – ¼ lžičky.
  • Mouka – 120 g mouky
  • Kypřící prostředek – 1 lžička.

Příprava:

  1. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmažte ji do měkka. Nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle a smažte ji s cibulí 1-3 minuty. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
  2. Zelí nakrouhejte a přidejte k zelenině. Zelí podusíme doměkka, přidáme bobkový list, sůl a cukr. Dusíme dalších 7 minut na mírném ohni s přiklopenou pokličkou.
  3. V míse smícháme zakysanou smetanu, vejce, sůl a cukr. Všechny produkty by měly mít pokojovou teplotu. Dobře promíchejte a přidejte mouku a prášek do pečiva. Uhněteme husté těsto.
  4. Vymažte pánev olejem a na dno položte pergamen. Polovinu těsta rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Pomocí stěrky položte na těsto dušenou zeleninu a rovnoměrně ji rozprostřete.
  5. Na náplň položte druhou polovinu těsta. Koláč přikryjte pokličkou a pečte na mírném ohni 15-20 minut. Koláč otočte talířem. Odstraňte pergamen, přikryjte pokličkou a pečte dalších 10 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: