Chutné způsoby nakládání cuket, které olizují prsty

Kulinářský odborník vyprávěl o velmi jednoduchém receptu, jehož výsledek vás jen příjemně překvapí.

Jak nakládat cukety / koláž: Glavred, foto: screen

Když je dobrá úroda cuket, nebo jste tyto plody koupili s rezervou, pak z nich můžete připravit nejen spoustu teplých pokrmů, ale i studené občerstvení z cuket.

Doporučujeme také přečíst si materiál: Jed, který může zabíjet: Můžete jíst vyfouknuté konzervy?

Ukrajinská cukrářka, učitelka, televizní moderátorka, kulinářská odbornice Elizaveta Glinskaja prozradila, jak připravit nakládanou cuketu.

Poznamenala, že cuketu můžete naložit večer a už ráno si pochutnat na hotovém pokrmu. Bude to trvat asi 10-12 hodin, ale můžete je nechat marinovat i 24 hodin.

K přípravě marinovaných cuket budete potřebovat:

  • 1 kg cuket,
  • 1 polévková lžíce soli (bez sklíčka)
  • 1 lžička cukru (bez sklíčka)
  • 4-5 stroužků česneku
  • kopr
  • bobkový list
  • 1 polévková lžíce octa

Je třeba vzít dva nové celofánové sáčky a vložit je jeden do druhého. Malé cukety omyjte, nakrájejte na malé podlouhlé kousky a vložte je do sáčků.

Dále nakrájejte kopr – můžete ho nakrájet na větší kousky, najemno není nutné. Pak nakrájejte a přidejte česnek, vložte bobkový list. Dále přidáme bobkový list, sůl a ocet.

Když jsou všechny ingredience v sáčku, je třeba jeho konec stočit a pevně, ale jemně s ním zatřepat, aby se cukety v marinádě dobře promíchaly.

Poté je třeba sáček nechat v lednici a pak ho pravidelně vyndávat a znovu promíchávat. Cuketa pustí šťávu a v sáčku se vytvoří tekutina, která se po protřepání smísí s cuketou.

„Již po 10-12 hodinách bude cuketa lahodná, naložená, voňavá. Sáček s cuketou pošlu do lednice a čekám,“ poznamenala Glinskaja.

Podívejte se na video, jak nakládat cuketu:

Kdo je Lisa Glinskaya?

Elizaveta Glinskaya je cukrářka, vítězka 2. série kulinářské reality show MasterChef. Studovala na francouzské kulinářské škole Le Cordon Bleu, kde se věnovala kuchařskému a cukrářskému umění. Objevuje se v televizi jako kulinářská expertka a porotkyně (pořady „Vse Budere Dobre“, „Vse Budere Smachno!“, „MasterChef-9“, „MasterChef. Profesionálové“ atd.). Autor mistrovských kurzů cukrářského umění a kuchařských knih. Otevřela vlastní školu cukrářského umění GL.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: