Kulinářský odborník vyprávěl o velmi jednoduchém receptu, jehož výsledek vás jen příjemně překvapí.
Jak nakládat cukety / koláž: Glavred, foto: screen
Když je dobrá úroda cuket, nebo jste tyto plody koupili s rezervou, pak z nich můžete připravit nejen spoustu teplých pokrmů, ale i studené občerstvení z cuket.
Doporučujeme také přečíst si materiál: Jed, který může zabíjet: Můžete jíst vyfouknuté konzervy?
Ukrajinská cukrářka, učitelka, televizní moderátorka, kulinářská odbornice Elizaveta Glinskaja prozradila, jak připravit nakládanou cuketu.
Poznamenala, že cuketu můžete naložit večer a už ráno si pochutnat na hotovém pokrmu. Bude to trvat asi 10-12 hodin, ale můžete je nechat marinovat i 24 hodin.
K přípravě marinovaných cuket budete potřebovat:
- 1 kg cuket,
- 1 polévková lžíce soli (bez sklíčka)
- 1 lžička cukru (bez sklíčka)
- 4-5 stroužků česneku
- kopr
- bobkový list
- 1 polévková lžíce octa
Je třeba vzít dva nové celofánové sáčky a vložit je jeden do druhého. Malé cukety omyjte, nakrájejte na malé podlouhlé kousky a vložte je do sáčků.
Dále nakrájejte kopr – můžete ho nakrájet na větší kousky, najemno není nutné. Pak nakrájejte a přidejte česnek, vložte bobkový list. Dále přidáme bobkový list, sůl a ocet.
Když jsou všechny ingredience v sáčku, je třeba jeho konec stočit a pevně, ale jemně s ním zatřepat, aby se cukety v marinádě dobře promíchaly.
Poté je třeba sáček nechat v lednici a pak ho pravidelně vyndávat a znovu promíchávat. Cuketa pustí šťávu a v sáčku se vytvoří tekutina, která se po protřepání smísí s cuketou.
„Již po 10-12 hodinách bude cuketa lahodná, naložená, voňavá. Sáček s cuketou pošlu do lednice a čekám,“ poznamenala Glinskaja.
Podívejte se na video, jak nakládat cuketu:
Kdo je Lisa Glinskaya?
Elizaveta Glinskaya je cukrářka, vítězka 2. série kulinářské reality show MasterChef. Studovala na francouzské kulinářské škole Le Cordon Bleu, kde se věnovala kuchařskému a cukrářskému umění. Objevuje se v televizi jako kulinářská expertka a porotkyně (pořady „Vse Budere Dobre“, „Vse Budere Smachno!“, „MasterChef-9“, „MasterChef. Profesionálové“ atd.). Autor mistrovských kurzů cukrářského umění a kuchařských knih. Otevřela vlastní školu cukrářského umění GL.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.