Při podávání můžete do polévky přidat strouhanku, aby byla ještě vydatnější.
Mimo sezónu, kdy teploměr skáče z mínusu do plusu, je horká ochucená polévka to nejlepší, co si připravit k večeři, abyste se zahřáli a pozitivně zakončili den. Autorka kuchařského blogu Lahodné recepty na každý den nabízí svůj recept na takový pokrm. Krémová polévka s párky se ukáže jako velmi vydatná a dokonale zasytí hlad. Je také velmi chutná.
Krémová polévka s klobásami
Ingredience na 3 litry:
- brambory – 4-5 ks;
- máslo;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- párky – 300 gr;
- česnek – 3-4 stroužky;
- koření: sůl, pepř, oblíbené – podle chuti;
- tavený sýr – 200 gr;
- bylinky.
Příprava:
- Brambory nakrájejte, zalijte vodou a dejte vařit. Mezitím dejte na pánev rozehřátou na oleji nakrájenou cibuli. Smažte ji, dokud nezměkne. Přidáme nakrájenou mrkev a společně několik minut smažíme.
- Přidejte nakrájené párky, nadrobno nasekaný česnek a ještě několik minut smažte.
- Před uvařené brambory vložte pečeni a 5 minut ji povařte. Přidejte koření a tavený sýr. Za stálého míchání vařte, dokud se sýr nerozpustí. Vhoďte nadrobno nasekané bylinky a vypněte.