Sýrový chléb: recept na pečení místo běžného chleba

Toto pečivo může být skvělou alternativou chleba k obědu nebo večeři i samostatným pokrmem ke svačině.

Chléb je základem našeho jídelníčku, ale pokud místo obvyklého bochníku nebo bagety připravíte něco speciálního. Zkuste si připravit sýrový chléb, který kombinuje jemné těsto, zlatavou a chutnou sýrovou kůrku.

Toto pečivo může být skvělou alternativou chleba k obědu nebo večeři a může být i samostatnou svačinkou. Recept na tuto dobrotu byl sdílen na stránce katherine.nar. Snadná příprava, měkké a neuvěřitelně chutné – toto pečivo si vás získá od prvního sousta.

Recept

Složení

Na těsto:

  • Mouka 300 g
  • Lisované droždí 12 g
  • Sůl 0,5 lžičky
  • Cukr 1 polévková lžíce
  • Mléko 200 ml
  • Máslo 20 g

Na náplň:

  • Máslo – 60 g
  • Čerstvá nasekaná petržel – 1 polévková lžíce.
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušený česnek 1/4 lžičky
  • Oregano
  • Sýr 200 g

Příprava

  1. Rozpusťte droždí v mléce pokojové teploty, přidejte cukr a nechte několik minut kynout, dokud droždí nezačne „ožívat“.
  2. Mezitím prosejte mouku, aby bylo těsto vláčné a vzdušné.
  3. Začněte hníst a postupně přidávejte sůl.
  4. Poté přidejte měkké máslo a těsto důkladně prohněťte, dokud nebude pružné. Hotové těsto by se nemělo lepit na ruce.
  5. Mísu přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte na teplém místě 1-1,5 hodiny, aby těsto vykynulo.
  6. Zatímco těsto kyne, smíchejte měkké máslo s kořením a přidejte nasekanou petrželku.
  7. Po vykynutí těsto rozdělíme na šest stejných dílů, každý zakulatíme, přikryjeme a necháme ještě 20 minut kynout.
  8. Poté každý díl rozválíme do oválného tvaru, potřeme ochuceným máslem a bohatě posypeme strouhaným sýrem.
  9. Předehřejte troubu na 210 °C. Bochníky pečte 10-15 minut.

Hotové pečivo by mělo mít lákavou zlatavou kůrku a jemný tvarohový střed. Sýrové chleby je lepší podávat horké, když je sýr ještě roztažený a kůrka křupavá. Jsou ideální přílohou k jakémukoli jídlu nebo chutnou alternativou sendvičů.

Pokud tedy máte chuť na něco speciálního místo běžného chleba, určitě vyzkoušejte tento recept. A nechte svůj domov naplnit nepřekonatelnou vůní domácího pečení.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: