Křupavé a šťavnaté: slavný šéfkuchař se podělil o úžasný recept na pečené brambory

Budete na něj potřebovat pouze tři ingredience, nepočítaje brambory.

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver se podělil o recept na „křupavé, nadýchané brambory“, které budou jistě hvězdou každého stolu. Podle něj k jejich přípravě potřebujete pouze česnek, olivový olej a čerstvý rozmarýn, píše Mirror.

Recept

Složení

  • 1,5 kg brambor;
  • jedna hlavička česneku;
  • tři lžíce olivového oleje;
  • svazek čerstvého rozmarýnu.

Způsob přípravy

  1. Nejprve předehřejte troubu na 190 °C/170 °C. Poté oloupejte brambory a nakrájejte je tak, aby byly všechny stejně velké. Poté je opláchněte pod studenou vodou, aby se z nich smyl přebytečný škrob, a vložte je do velkého hrnce. Studenou vodu osolte, přiveďte k varu a brambory nechte sedm minut vařit v páře. Poté je vyjměte do cedníku a nechte je tři minuty napařovat.
  2. „Nezapomeňte cedníkem pořádně zatřepat – tento malý trik je klíčem k dosažení „super křupavé“ kůrky, po které budou všichni žadonit o další. Nejprve vyklopte brambory do velkého plechu v jedné vrstvě, přidejte olivový olej a předtím, než vše smícháte dohromady, je vydatně osolte mořskou solí a černým pepřem,“ dodává autor článku.
  3. Poté každou bramboru jemně rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Poté přelijte olej do malé misky a přidejte rozmarýn.
  4. „Rozlomte hlavičku česneku a přidejte neoloupané stroužky do mísy a teprve poté dobře promíchejte. Potřete jím brambory předtím, než je vrátíte do horké trouby na 40-45 minut nebo dokud nebudou křupavé, bublinkové a lahodné. Přendejte je na talíř vyložený kuchyňským papírem, aby z nich mohl odtéct přebytečný tuk, a poté je nakrájejte na plátky,“ zdůrazňuje Mirror.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: